Sols el poble salva el poble

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Begues és un poble d’una qualitat extraordinària pel seu entorn natural, però alhora també és un municipi on hi ha molts problemes d’habitatge, tant per a la gent jove com per a les persones i famílies amb una economia desafavorida. I recordem que tenir un habitatge digne no és un luxe sinó un dret fonamental.

Al ple municipal del mes de març es va aprovar fer la sol·licitud per declarar Begues àrea de mercat d’habitatge tens. Aquesta declaració vol ser un mecanisme de caràcter excepcional per donar una solució als municipis en risc de falta d’habitatges de lloguer a un preu assequible, que permeti l’accés a un habitatge digne a tota la població.

Però, tot i això, cal que ens organitzem per ajudar i defensar les veïnes que tinguin dificultats o estiguin en situació precària. I una manera de fer-ho és a través del Sindicat de Llogateres, que va fer un acte de presentació a Begues el passat 23 d’octubre.

Parlarem dels dos casos més recents a Begues. Gràcies a la feina del Sindicat de Llogateres i d’un grup de veïnes i veïns del poble, una família arrelada fa anys al municipi, que havia mantingut converses des del mes de febrer amb la regidoria de Serveis Socials sense trobar-hi cap solució, ha obtingut finalment una via que li permetrà tirar endavant en un habitatge digne. Tanmateix, el passat dimarts 26 d’octubre també es va poder aturar el desnonament d’una altra família amb dos menors, amb la col·laboració de nou de les veïnes i veïns, guanyant temps per a la negociació de condicions més favorables per a totes.

La frase amb què hem encetat l’escrit d’aquest mes, que hem sentit tantes vegades els últims anys, la podem aplicar també al nostre poble quan ens adonem que, si estem juntes i som moltes, podem aconseguir guanyar moltes lluites: SOLS EL POBLE SALVA EL POBLE.

Darrera actualització: 14.11.2021 | 22:51