Sorpresa! A l'Ajuntament sí que hi ha diners!

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Al ple extraordinari de l'11 d'abril, l'equip de govern va presentar una ampliació de crèdit de més de 3.000.000 €, un 33% més del pressupost aprovat dos mesos abans i més del 80% del romanent que hi havia als comptes de l'Ajuntament.

Dins d'aquesta ampliació de crèdit hi ha partides que, per alguna estranya raó, no van anar dins del pressupost ordinari del 2022, tot i que un 35% (més d'un milió d'euros) correspon a despesa corrent. Un altre milió d'euros correspon a "Desplaçament línies Alta Tensió" i 403.000 € a indemnitzar a ENAIRE (abans AENA) per una sentència judicial condemnatòria notificada a l'Ajuntament el 14-5-2021.

Potser un dels motius d'aquesta ampliació de crèdit és que van recordar que l'any vinent hi ha eleccions i deuen voler fer quelcom per tapar el que no s'ha fet en tres anys. Dubtem, però, que es tingui la capacitat d'executar en un any tot l'aprovat a aquest ple extraordinari.

Sentireu dir que l'oposició ha votat en contra d'instal·lar càmeres de vigilàncies, arreglar el pavelló Jaume Viñas, reparar voreres... i d'altres 75 partides que s'inclouen a la memòria. L'oposició, però, només ha votat en contra de la improvisació, la mala praxi, el clientelisme polític i deixar buides les arques de l'Ajuntament.

Al ple de l'1 de febrer es va aprovar definitivament el pressupost per al 2022, desestimant-se les al·legacions de la CUP, amb partides per fomentar actuacions feministes, d'ecologia i de defensa de la llengua, entre altres, amb una despesa estimada de 500.000 €, que havia de sortir del romanent de tresoreria. O sigui, fa tres mesos no hi havia diners per augmentar la despesa social i ara apareixen 3 milions d'euros.

La informació sempre es pot donar de moltes maneres. Algú ja deia que una mentida repetida moltes vegades es converteix en una veritat.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:52