Tancat per vacances

Divendres, 6 de setembre de 2019 a les 09:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Arriba el setembre i aviat entrarem a la tardor. L’estiu marxa i, per a la majoria, les vacances queden enrere. Un temps especial, les vacances. Després d’afanyarnos tot l’any en la feina o l’estudi arriba el merescut descans. Viatgem a llocs nous o al poble de la nostra infantesa, o ens quedem a casa ben relaxats; nois i noies van a colònies o camps de treball; tothom va més lleuger de roba; ens prenem les coses amb calma…

També el poble fa una altra cara per vacances: centres d’ensenyament tancats, molts comerços tancats, serveis públics tancats… Un moment! Serveis públics tancats?

Doncs sí, alguns de tancats i d’altres a mig gas. El CC El Roure, la infraestructura social més important de Begues, ha tancat tot l’agost, amb tots els seus serveis. Les persones que hagin hagut d’estudiar per al setembre o que senzillament volguessin continuar amb el seu hàbit de lectura no han pogut fer-ho a la biblioteca. I les jubilades i els jubilats que tenen costum de dinar al bar a preu reduït tampoc han pogut fer ús d’aquest servei, tan important per a tanta gent. Evidentment, tampoc ha funcionat la resta d’activitats que s’hi fan.

Una cosa semblant es pot dir de la neteja dels carrers i la recollida d’escombraries. Qui ha tornat a Begues a mitjan agost ha vist el poble molt brut, i els contenidors vorejats de bosses de deixalles per causa d’una menor freqüència en la neteja de carrers i el buidatge de contenidors. Brutícia, núvols de mosques i males olors no semblen la millor targeta de presentació ni l’ambient més agradable.

El dret de tothom a les vacances és inqüestionable, però les coses s’han de fer millor: serveis essencials no poden tancar o funcionar malament. Les necessitats de les veïnes i els veïns de Begues no poden rebre una atenció deficitària a l’agost, ni mai.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 21:42