Un any en negre, un any en blanc

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 08:30

Junts per Catalunya (JxCAT)

Tanquem un any que molts voldríem oblidar però que, sens dubte, serà recordat. Va començar amb el temporal Glòria ―que va causar estralls, ens va tenir tota una nit a la cerca d’un veí desaparegut i va comportar grans dificultats de mobilitat― i l’acabem immersos en una pandèmia global que ha capgirat les nostres vides.

Pel mig, les esllavissades, les complicacions econòmiques i socials de la crisi i l’ofec de l’Estat espanyol cap als nostres comptes municipals. Tot plegat ha fet que el 2020 sembli un any buit, un any en blanc però, alhora, un any negre.

Ha estat un any que s’ha cobrat moltes vides arreu del món. Algunes d’aquestes pèrdues ens han tocat de prop: les que han passat aquí a Begues i les que han afectat els nostres cercles familiars i d’amistats. El nostre record per a totes elles.

Però aquest any estrany també ens deixa moments que no hem d’oblidar: el compromís d’un poble per a ajudar els que més ho han necessitat, la gran onada de voluntariat que va omplir Begues de mascaretes, d’aliments i de suport comunitari; els aplaudiments i el reconeixement a la xarxa d’atenció sanitària i d’emergències; l’esforç del personal municipal i els servidors públics per a atendre els seus conciutadans, i trobar-nos pel carrer amb veïns i veïnes que van passar la COVID i ho han superat; retrobar-los és el millor dels regals d’aquest Nadal, un Nadal que haurà de ser diferent, amb menys festes i menys abraçades, però amb la mateixa voluntat de celebració que sempre: una celebració de la vida i d’allò que ens uneix.

Per un 2021 forçosament millor; és a les nostres mans fer-lo possible.

Una forta abraçada a totes aquelles persones que, en exercici de la seva feina o dedicació vers tots nosaltres, ens han deixat, i a les que continuen treballant sense descans dia a dia.

Gaudiu d’unes bones Festes.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:43