Un no rotund a la MAT

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Vagi per endavant el nostre posicionament clar al projecte d’una línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 180 quilòmetres, des de l’Aragó fins a la subestació elèctrica de Begues: no la volem, de cap de les maneres. Un projecte privat, que respon a uns interessos molt concrets, sobredimensionat i perjudicial ambientalment i territorialment. No acceptem que, sota l’aparent voluntat d’impulsar uns parcs eòlics, s’amagui un projecte devastador pel territori, sense un benefici social, només per l’interès econòmic d’alguns.

El projecte és incompatible amb el desenvolupament social sostenible i l’economia local i ha provocat un rebuig unànime. Perquè apostem per les energies renovables, però d’una manera planificada i consensuada, amb un procés real de transició energètica plantejat des de la proximitat. Cal pensar en el futur, i aquest passa per la preservació del nostre entorn natural. És el nostre senyal d’identitat i ens correspon a nosaltres defensar-lo i vetllar per la seva salvaguarda, com sempre hem fet.

El projecte ens indigna per si mateix, però també per les formes com l’hem conegut: fent-lo públic en ple estiu, amb tan sols l’agost per estudiar-lo i poder presentar-hi al·legacions, amb bona part dels tècnics municipals i dels serveis jurídics de vacances. I, per més que s’ha demanat una ampliació de termini, el Gobierno de España no ha tingut a bé donar ni tan sols quinze dies més. Ja sabem a quins interessos responen des de Madrid, però és que últimament ja ni tan sols tenen la decència de guardar les formes.

I, per acabar-ho d’arrodonir, la mala bava de posar-li al projecte el nom de ‘Clúster Begues’, com si el nom del nostre poble no hagués estat marcat durant anys per l’abocador, les pedreres o les línies elèctriques. Ara també l’han de vincular a una MAT? No en el nostre nom!

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:57