COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT DE BEGUES EN RELACIÓ AL DESNONAMENT D’UNA FINCA D’HABITATGES A BEGUES

Dimecres, 18 de de maig de 2022 a les 17:00

Davant el desnonament que es va produir ahir al matí, dimarts 17 de maig, a Begues, i l’anunci de nous desnonaments que s’havien de produir avui, dimecres 18 de maig, i demà, dijous 19 de maig de 2022, l'Ajuntament de Begues emet el següent comunicat.

  • L’Ajuntament de Begues vol mostrar, primer de tot, la seva solidaritat amb les famílies afectades i la indignació per com s’ha procedit amb aquest cas, sense comunicació prèvia i sense respectar el dret de defensa que contempla el procediment en cas de desnonaments.
  • En el mateix moment en el que l’Ajuntament de Begues va tenir constància del primer desnonament per part de mossos d’esquadra, dimarts al matí i sense previ avís, es va activar el protocol d’Urgències i Emergències Socials per si la família desnonada necessitava un lloc per passar la nit, a través dels Serveis Socials municipals i del CUESB.
  • Es van establir contactes amb la persona en seguiment des dels Serveis Socials municipals per a posar a la seva disposició els recursos necessaris, així com amb veïnat de la finca amb l’objectiu de traslladar-los la informació de la qual érem coneixedors.

  • En paral·lel, es van iniciar converses amb els Mossos d’Esquadra i amb el Jutjat de Primera Instància i Instrucció titular del cas, amb l’objectiu de recopilar més informació i mirar d’aturar els desnonaments programats  per dimecres i dijous.

  • Tot i aquesta aturada, l’Ajuntament de Begues segueix mantenint tots els canals de comunicació oberts i totes les mesures d’actuació activades, fins que no es tingui confirmació plena de la resolució definitiva del cas.

  • Aquesta mateixa tarda, la tinenta d’alcaldia d’Acció Social i l’equip dels Serveis Socials municipals atendran les famílies afectades amb l’objectiu de traslladar-los tota la informació de la que tenim coneixement fins al moment, i posar a la seva disposició els recursos socials municipals.

L’Ajuntament de Begues vol agrair el suport popular que ha despertat el cas i, alhora, mantenir la seva política interna de no donar detalls públics dels casos que es troben en seguiment de serveis socials, amb l’objectiu de preservar al màxim la intimitat de les persones afectades.

Darrera actualització: 18.05.2022 | 17:39