L'Ajuntament de Begues renova el segell Infoparticipa amb el 100% dels requisits

Dimarts, 10 de de maig de 2022 a les 09:00

El consistori beguetà torna a obtenir aquest guardó atorgat per un grup de recerca de la UAB a les administracions catalanes amb una major transparència informativa als webs institucionals.

L'Ajuntament de Begues ha tornat a revalidar el segell Infoparticipa amb el 100% dels requisits. Es tracta d'un guardó anual que reconeix la transparència informativa al web institucional. Begues ha estat un dels onze municipis del Baix Llobregat que obté la màxima puntuació, i un dels set únics municipis de menys de deu mil habitants de tot el país que han assolit el segell amb tots els indicadors acomplerts (52).

Aquest fet és particularment rellevant, ja que els ajuntaments petits acostumen a tenir menys recursos humans i tècnics destinats a àrees de transparència i govern obert o al manteniment de continguts informatius en els seus webs. I més quan els criteris per a atorgar el segell són cada cop més exigents.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha volgut destacar aquest fet durant la recollida del segell, i posar en valor "el compromís d'aquest equip de govern amb una informació de qualitat i al servei de la ciutadania". Esteve ha agraït "la implicació del conjunt de departaments municipals, dels seus treballadors i treballadores, del conjunt de regidors i regidores i de l'equip d'administració electrònica i transparència de l'Ajuntament". 

El segell Infoparticipa és atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Enguany l'han rebut 150 administracions catalanes (136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions).

Els 52 indicadors (basats en la Llei de Transparència del 2013) que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques:

  • Qui són els representants polítics.
  • Com gestionen els recursos col·lectius.
  • Com gestionen els recursos econòmics.
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius.
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Les dades de l'Ajuntament de Begues (i de la resta d'administracions catalanes) es poden consultar a www.mapainfoparticipa.com

Darrera actualització: 10.05.2022 | 08:46