Divendres es presenta a la Ginesta el projecte editorial 'Trans'

Dimecres, 23 de de març de 2022 a les 09:00

Es tracta d'un treball de la beguetana Mireia Bellver que ha guanyat el premi Laus Aporta 2021 i on apareixen les veus de sis persones del col·lectiu, entre elles la també beguetana Lara Montané. El projecte està dins la plataforma col·laborativa Verkami per aconseguir finançament per a la publicació dels primers 307 exemplars.

Divendres es presenta a Begues el projecte Trans, una obra editorial dissenyada per la beguetana Mireia Bellver que ha estat guardonat amb el premi Laus Aporta de l'any passat destinat a estudiants de disseny gràfic. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca La Ginesta a partir de les 19 h.

Trans és el projecte final de carrera de la Mireia Bellver en el qual es dona veu a sis persones que han realitzat o estan realitzant la transició de gènere. Es tracta de persones que van dels 19 als 63 anys, entre elles la també beguetana Lara Montané, cosina de la Mireia.

En l'acte de divendres, la Mireia i la Lara presentaran el projecte de finançament de Trans a través de la plataforma col·laborativa Verkami. La intenció és recollir 5.700 euros per editar 307 volums. En cas de superar-se aquesta quantitat, la diferència es donarà a l'associació Trans Baix Power.

Sis veus molt personals

A Trans s'usen diferents eines d'expressió segons la persona reflectida, des de la fotografia fins al diari personal o el relat, entre altres. El contingut aportat per cada persona és lliure. La tipografia emprada canvia lleugerament a mesura que avancen les pàgines, com una metàfora del dualisme de gènere.

Hi ha diverses formes de col·laborar en el Verkami de Trans (que finalitza el 4 d'abril) que donen dret a diverses recompenses, com aconseguir un exemplar dedicat per una de les veus o veure el nom de la persona col·laboradora als crèdits.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 16:18