En marxa un dispositiu de seguretat policial conjunt entre Policia Local i Mossos d’Esquadra

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 09:00

La setmana passada es va posar en marxa un dispositiu especial de seguretat ciutadana que es mantindrà durant les properes setmanes per a reforçar la tasca habitual que ambdós cossos ja presten a Begues. També aquests dies es procedirà a la instal·lació dels nous sistemes de televigilància adquirits per l’Ajuntament.

Amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana i fer més visible el treball habitual que ja desenvolupa la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra a Begues, ambdós cossos han posat en marxa un dispositiu especial de patrullatge, control i prevenció de fets delictius.

El dispositiu posa especial èmfasi en la prevenció de violacions de domicili, que són el tipus de fets delictius que es poden produir amb major freqüència a Begues, precisament per les característiques físiques del nostre poble i per la seva tipologia d’habitatges.

També amb l’objectiu de seguir avançant en majors cotes de seguretat ciutadana, aquestes setmanes començaran a instal·lar-se noves càmeres de videovigilància i lectors automàtics de matrícules adquirits per l’Ajuntament de Begues. Els equips s’instal·laran en punts clau del municipi, i permetran ampliar l’actual xarxa de televigilància tot disposant d’un control automatitzat en totes les vies d’accés i sortida del municipi, tant urbanes com forestals. 

Aquest factor és clau a l’hora d’identificar l’accés de vehicles sobre els quals se’n fa seguiment preventiu i, alhora, identificar els vehicles en cas de fugida després de produir-se un possible robatori. En aquest sentit, també està planificat el compromís recollit en l'actual Programa d'Actuació Municipal (PAM) per a la instal·lació de sistemes de seguretat d'aquestes característiques en els accessos dels diferents barris de Begues.

Evolució de la seguretat ciutadana

Les dades facilitades per Mossos d'Esquadra i Policia Local evidencien que en els darrers cinc anys complets el nombre de robatoris amb força a domicilis de Begues ha baixat un 58%, arribant fins als 22 casos el passat 2020. 

Segons fonts policials, el tipus de delinqüència que practica aquests robatoris són bandes organitzades que actuen arreu del país. En el que portem de l'any 2021 les xifres són similars a les registrades l'any anterior. Precisament a principis d'aquest mes de novembre els Mossos d'Esquadra van detenir tres persones a qui se'ls atribueixen una sèrie de robatoris en habitatges de Begues, Martorell i Sant Feliu, entre d'altres.

Amb tot, la policia continua recomanant seguir una sèrie de consells per augmentar la seguretat en els nostres habitatges.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 17:04