La Policia Local avisa que comença la fase de creació de nius de vespa velutina

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 09:00

La Unitat de Medi Ambient de la Policia Local demana revisar aquells llocs coberts susceptibles d'acollir nius d'aquesta espècie invasora. En cas de trobar-ne un, no s'ha de manipular, sinó que cal trucar als agents especialitzats o bé enviar-ne fotografies per whatsapp per tal d'avaluar si es tracta d'una falsa alarma.

La Unitat de Medi Ambient de la Policia Local avisa que ha començat la fase de fundació de les colònies de la vespa velutina. Es tracta d'una etapa que s'allarga fins a principis d'estiu en la qual aquesta espècie invasora crea nius embrionaris que es poden convertir en vespers habitats per milers d'aquests insectes.

Passada la fase d'hibernació, les vespes reines fecundades creen nius embrionaris on pondran els ous. Un cop nascudes les vespes obreres, el niu es convertirà en un vesper primari que, si creix massa en població, pot donar peu a un vesper secundari creat en un altre emplaçament, sovint en capçades d'arbres.

Per això és molt important detectar la presència dels nius embrionaris abans la colònia de vespes velutines no comenci a créixer. Aquests nius embrionaris solen construir-se en llocs coberts com ara porxos, sota alerons de teulada o llindes de finestres, i especialment en indrets amb bona disponibilitat d'aigua com piscines, estanys o rieres.

En aquest sentit, la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local demana a la ciutadania de Begues que, almenys un cop a la setmana, es revisin aquests llocs a la recerca de nius embrionaris de vespa velutina. En cas de trobar-ne algun, cal avisar la Policia Local per telèfon (936 391 090) o bé enviar-ne fotos per whatsapp (608 853 438) i així descartar inspeccions innecessàries en cas de falses alarmes.

Des de la Policia Local es remarca que no s'han de manipular els nius, no perquè siguin perillosos, sinó perquè els agents especialitzats puguin actuar i poder portar un control de la distribució d'aquesta espècie invasora en el nostre terme municipal. Amb aquestes actuacions s'evita haver de retirar nius primaris i secundaris entre l'abril i el novembre.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 18:29