Nou paquet de millores a la Zona Esportiva per valor de 665.000 euros

Dimarts, 14 de febrer de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues ha presentat a les entitats esportives un seguit d'inversions que s'executaran aquest any al Camp d'Esports, per valor de 665.000 euros. Les actuacions se sumen a d'altres de previstes en diferents espais de la Zona Esportiva més les que ja s'han realitzat o es troben en execució actualment a l'entorn del Pavelló Jaume Viñas Pi. Entre totes sumen més d'un milió d'euros.

Aquests propers mesos es duran a terme un seguit d'actuacions de millora a la Zona Esportiva Municipal, provinents de diferents subvencions aconseguides per l'Ajuntament de Begues per a projectes finançats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

La inversió principal serà en el Camp d'Esports, amb 665.000 euros d'inversió directa, on se substituirà la gespa del terreny de joc, es canviarà el sistema d'il·luminació per tecnologia LED i s'arranjaran les tanques de protecció perimetrals. També es crearà un camí de connexió entre les grades i el bar i s'habilitarà una zona d'entrenament al costat de les grades. Els treballs es duran a terme, si no sorgeix cap entrebanc en la fase d'adjudicació d'obres, aprofitant l'aturada de l'activitat esportiva a l'estiu.

Aquests projectes ja feia temps que l'Ajuntament els havia encarregat a l'AMB, però davant de la demora registrada en els tràmits per part de l'organisme metropolità, el consistori va sol·licitar a l'Àrea Metropolitana la transferència dels diners per tal que fos l'Ajuntament qui licités, contractés i gestionés directament els projectes, cosa que ja ha començat a fer, amb l'objectiu de desencallar-los. 

Les inversions d'aquests propers mesos es completen amb els 176.000 euros que es destinaran la col·locació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta de la Piscina Municipal, les quals permetran abastir d'energia elèctrica una part del consum total de la Zona Esportiva. Finalment, el Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi es connectarà a la xarxa municipal d'abastiment de biomassa (44.000 euros), fet que permetrà dotar de calefacció i aigua calenta sanitària els vestidors del pavelló amb aquesta energia verda.

Millores del Pavelló Jaume Viñas Pi

Aquestes projectes se sumen als diferents treballs ja executats (o en fase final) que s'han estat realitzant al Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi d'ençà de la seva reobertura després de la pandèmia. Des del segon semestre de 2020 fins ara, s'hi han invertit 144.500 euros en tasques de substitució de tancament, reixes, miralls i tasques de pintura i sanejament. Actualment s'estan enllestint els treballs de millora dels accessos, noves canalitzacions, impermeabilització de la coberta i instal·lació de vies d'escalada i ràpel. A més, ja s'han programat els treballs per a millorar el parc infantil exterior, instal·lar-hi una tirolina de joc i substituir tot l'enllumenat de la pista del pavelló, amb nous focus i tecnologia LED.

Durant la reunió de presentació d'aquests projectes a les entitats esportives de Begues, l'Ajuntament també ha apuntat les línies mestres dels plans de desenvolupament futur de la Zona Esportiva, que passa per la reordenació dels espais exteriors, noves pistes per a esports de raqueta i l'anunciat nou pavelló poliesportiu PAV3, entre d'altres intervencions.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 16:04

Imatges