Modernització de la Zona Esportiva, amb l'horitzó del seu creixement

Divendres, 17 de de juny de 2022 a les 09:00

La Zona Esportiva Municipal començarà en els mesos vinents la seva transformació, amb l'objectiu de modernitzar les seves instal·lacions i projectar les necessitats de creixement.

La primera actuació prevista de forma imminent tindrà lloc al Pavelló Jaume Viñas Pi, que serà objecte de treballs de millora de cobertes i canalitzacions, la renovació de pintura, fustes i miralls, així com la instal·lació de nou enllumenat reglamentari. S'hi invertiran 115.000 euros, amb l'objectiu d'allargar la vida útil de l'equipament.

En paral·lel, també aviat s'adjudicaran les obres d'un seguit d'actuacions finançades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en una primera fase per valor de 506.000 euros. Es tracta de l'habilitació del nou bar, situat al nou edifici de vestidors inaugurat just abans de la pandèmia. També s'intervindrà en el Camp d'Esports, amb la substitució de la gespa i la renovació de la instal·lació elèctrica, amb noves torres d'il·luminació LED. Finalment, aquest conjunt d'intervencions contemplen la creació d'un camí de connexió entre les grades i el nou bar, i la reforma dels antics vestidors per ubicar-hi un gimnàs per als clubs que usen el Camp d'Esports.

També està pendent d'executar un darrer projecte encarregat per l'Ajuntament de Begues a l'AMB per a la instal·lació de plaques solars a la coberta de l'edifici de la Piscina, per a l'autoconsum de la instal·lació. Aquests projectes a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ja s'haurien d'haver iniciat, però la pandèmia ha ocasionat un important retard en els terminis d'execució dels projectes que desenvolupa l'AMB al llarg del territori. Amb tot, l'Ajuntament confia que les obres de tot aquest conjunt d'accions es comencin a finals d'aquest any.

Ampliació d'instal·lacions existents

L'Ajuntament ja té encarregats també dos avantprojectes per a ampliar l'edifici de la Piscina Municipal. D'una banda, es projecta l'ampliació de l'edifici de la piscina coberta i la seva connexió amb el de la piscina descoberta per guanyar espai de magatzem, oficines i disposar de noves zones de vestidors col·lectius que donin servei a totes dues piscines. El segon avantprojecte encarregat contempla l'ampliació del gimnàs i de la sala d'activitats dirigides, amb l'objectiu de modernitzar les instal·lacions i dotar-les de noves possibilitats de servei per a les persones usuàries.

Finalment, l'Ajuntament està a punt d'encarregar també l'avantprojecte de construcció d'un nou pavelló del tipus triple poliesportiu PAV-3. El projecte contemplarà la creació del nou equipament i la reordenació dels espais adjacents: les pistes exteriors de frontó, pàdel i tenis, així com l'skate parc, que ampliarà el seu espai. L'alta demanda de l'actual pavelló per part dels clubs esportius, juntament amb l'antiguitat de la instal·lació, fan necessari projectar la construcció d'aquesta nova pista més moderna i funcional que permeti doblar els usos de l'actual Pavelló Jaume Viñas Pi.

Plans de futur

La Zona Esportiva Municipal forma part de l'anomenat sector SUNP-1, una parcel·la de sòl urbanitzable no programat que s'estén fins a tocar del barri de Bon Soleil. Per tant, la seva ampliació futura està lligada al desenvolupament urbanístic d'aquesta zona, que es destinarà a noves promocions d'habitatge públic, zones verdes i la integració de l'espai natural de la riera de Can Figueres. A més, la retirada de la línia d'alta tensió del nucli urbà també facilitarà la connexió de l'avinguda Mediterrània, generant nous accessos al recinte i una zona ordenada d'aparcament.

L'Ajuntament ja ha encarregat l'estudi de viabilitat del desenvolupament d'aquest sector d'acord amb la legislació vigent, les necessitats d'habitatge i els nous usos esportius. En aquest sentit, per exemple, ja es preveu la reserva d'un espai per a la construcció, en un futur, d'un nou camp d'esports, amb una orientació més apropiada per a la pràctica de competicions de futbol i rugbi, entre d'altres.

Darrera actualització: 16.06.2022 | 15:16

Imatges

ModernitzacioZonaEsportiva