A Begues, es podrà conduïr patinet elèctric a partir dels 14 anys

Dimecres, 1 de juny de 2022 a les 09:00

S'aprova definitivament l'ordenança municipal de circulació que, entre altres aspectes, regula l'ús dels vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics.

L'edat mínima per conduir un vehicle de mobilitat personal a Begues (VMP, com els patinets elèctrics) serà de 14 anys. Així queda recollit en l'ordenança municipal de circulació per a la regulació d'aquests vehicles, aprovada definitivament en el Ple Ordinari celebrat aquest dimarts.

La proposta inicial de modificació d'aquesta ordenança es va aprovar fixant l'edat mínima en els 16 anys. El text va passar a exposició pública, i, durant aquest temps, s'han recollit al·legacions, alhora que el govern municipal mantenia diferents reunions tècniques i amb representants de col·lectius implicats.

Atenent a les peticions traslladades i amb la voluntat d'establir consensos, finalment s'ha acordat rebaixar l'edat mínima de conducció dels VMP als 14 anys. En aquesta decisió també s'han tingut en consideració les característiques pròpies de Begues, amb una menor densitat de trànsit i un terreny propici per a la circulació amb aquest tipus de vehicles. L'ordenança manté la resta de normes que ja s'havien aprovat inicialment, com la prohibició de circular per les voreres, l'ús obligatori de casc o la limitació a una velocitat màxima de 25 km/h, entre d'altres.

L'aprovació de l'ordenança anirà acompanyada d'un seguit de mesures divulgatives com a evidència del compromís municipal amb la seguretat i la correcta aplicació de la nova normativa. Així, l'Ajuntament posarà en marxa una campanya d'informació i senyalitzarà diferents espais de la via pública per reforçar-ne el coneixement. Es buscarà el compromís de les famílies amb joves de 14 a 16 anys, per tal que vetllin pel compliment de l'ordenança per part dels seus fills i filles.

En aquest sentit, la Policia Local, reforçarà l'acció d'educació viària amb cursos específics sobre conducció de patinets elèctrics. A més, els agents locals faran difusió informativa a peu de carrer a les persones usuàries d'aquests vehicles, alhora que posaran en pràctica la seva capacitat sancionadora cap a qui incompleixi la nova ordenança.

L'aprovació definitiva va comptar amb els vots favorables de JxCAT, ERC, PSC (tot i mostrar el desacord en l'edat mínima establerta), CUP i la regidora no adscrita Marta Roig. C's s'hi va abstenir. BEC va excusar la seva presència a la sessió plenària d'aquest mes de maig.

El debat i argumentació política al voltant d'aquest punt es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 20:18