Acords del Ple Municipal del mes de juny

Dijous, 1 de juliol de 2021 a les 09:00

La sessió celebrada dimarts, 29 de juny, va aprovar de forma definitiva el nou Reglament d'utilització dels equipaments i materials municipals, així com l'exempció de la taxa de terrasses per al segon semestre de l'any. El debat plenari també va servir per aprovar dues mocions polítiques.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Begues, reunit en sessió ordinària corresponent al mes de juny, ha aprovat de forma definitiva el Reglament d'utilització dels equipaments i materials municipals. Després del període de presentació de propostes, al·legacions i suggeriments, el text ha quedat finalment aprovat i ja podrà començar a aplicar-se. Es tracta del marc normatiu que regula l'accés de particulars, entitats i empreses als espais municipals i els seus materials, establint-ne les seves condicions d'ús i procediments. El Reglament va ser aprovat amb els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, els vots en contra de CUP i BEC i l'abstenció d'ERC, PSC i C's.

El plenari també va aprovar per unanimitat l'exempció del pagament de la taxa de terrasses per al segon semestre de l'any, com a mesura de suport al sector de la restauració local, de la qual ja n'informàvem ahir.

També va rebre llum verda la renovació del conveni entre l'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit que estableix el procediment sancionador d'infraccions en matèria de circulació, per unanimitat, així com l'aprovació inicial de la modificació necessària per adaptar el pla general d'ordenació a les previsions del Pla especial urbanístic de protecció i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Begues. Ho va fer amb els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, CUP i Marta Roig, i l'abstenció de C's i BEC.

En l'apartat de mocions, va prosperar la presentada pel grup municipal de JxCAT, amb l'adhesió de la regidora Marta Roig, en favor d'un major protagonisme de les PIME en el repartiment dels fons europeus Next Generation. El text insta "el Govern central a donar el màxim protagonisme en el repartiment dels Fons Europeus a la petita i mitjana empresa, baula fonamental de l’economia catalana, i a l'economia social i solidària incrementant el % d’ajuts del qual en seran receptores". Va prosperar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i Marta Roig, i l'abstenció de PSC i C's.

També va rebre el suport majoritari del ple la moció presentada pels grups municipals de BEC, JxCAT i CUP, amb l'adhesió de Marta Roig, per instar el Govern de l'estat a ampliar la suspensió de l'aplicació de les regles fiscals als ens locals durant els anys 2022 i 2023. La moció demana que la mesura presa pel govern central per als anys 2020 i 2021 s'ampliï fins a 2023, fet que permetria poder seguir destinant els romanents municipals a actuacions de recuperació econòmica. El text, a més reclama "la creació d’un Fons Extraordinari destinat als municipis amb una dotació mínima de 3.000 milions d’euros per contribuir a la recuperació econòmica i social". Va ser aprovada amb vots favorables de JxCAT, ERC, C's, CUP, BEC i Marta Roig, i l'abstenció del PSC.

- Textos definitius de les mocions aprovades pendents de ser annexats a aquesta informació un cop certificats per la Secretaria Municipal-

Podreu escoltar l'argumentació dels diferents grups a cada punt en la Videoacta del Ple, quan aquesta passi a disposició pública a través del Portal de Reproduccions.

Darrera actualització: 30.06.2021 | 18:09