Actes a Begues per al Dia Internacional de les Dones

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 09:00

Divendres es llegirà el Manifest de la jornada, a les 12.00 h a la plaça de l'Ajuntament. Les activitats s'allargaran durant una setmana.

Un any més, Begues celebrarà el Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb una sèrie d'activitats reivindicatives, lúdiques, divulgatives i culturals. El tret de sortida serà la lectura del manifest del 8M, divendres a les 12 h a la plaça de l'Ajuntament.

Dimarts, 10 de març, el Centre Cívic El Roure serà l'escenari d'una taula rodona (19 h) on participaran diverses beguetanes que, sota el títol de Ser dona avui reflexionaran sobre les seves experiències vitals i professionals.

La cultura també se suma a aquests actes de reivindicació. Així, divendres, 13 de març, a la Biblioteca La Ginesta (19 h) es desenvoluparà un espectacle titulat Mirall endins, a càrrec de Maia Teatre.

L'endemà es podrà veure al Teatre El Goula l'obra Paradisos oceànics, d'Aurora Bertrana. Es tracta d'una mirada feminista projectada sobre un món en transformació, protagonitzada per Mercè Arànega i Paula Blanco.

A més, el mateix dia 8, el Club de Begues ha organitzat dos tornejos (un de tenis i un altre de pàdel) només per a dones. Finalment, cal destacar que durant tot el mes de març, a les xarxes socials del Centre Cívic El Roure i al seu Aparador d'art es publiquen Poemes en femení plural, una sèrie de versos de poetesses catalanes, un projecte que organitza Una Font de Poemes.

Major transversalitat

Les activitats al voltant del 8M a Begues complementen les accions que l'Ajuntament de Begues impulsa al llarg de l'any i de forma transversal entre el conjunt de regidories per promoure una perspectiva social plena en les actuacions municipals. D'ençà de l'inici d'aquest mandat, per exemple, més enllà d'activitats concretes, s'ha treballat en la incorporació de la visió femenina i feminista com a eix de projectes de tot tipus.

En el marc de la Mobile Week celebrada recentment, es va incorporar a la jornada inaugural una taula rodona sobre dona i tecnologia. També en el marc del projecte de difusió històrica Memòries, enguany es dona major visibilitat a dones emprenedores al capdavant d'activitats professionals. També recentment l'Ajuntament s'ha sumat a la difusió de la campanya de foment de l'esport femení T'ho estàs perdent, entre d'altres actuacions.

Darrera actualització: 03.03.2020 | 14:48

Imatges

Actes del Dia Internacional de les Dones Begues 2020