Activitats reivindicatives per a totes les edats per commemorar el 8M a Begues

Dimarts, 1 de març de 2022 a les 09:00

Al llarg del mes s'han preparat actes culturals, reivindicatius i esportius per fomentar la reflexió sobre el feminisme i avançar cap a una societat més igualitària.

Com cada any, Begues commemorarà el Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb una sèrie d'activitats dirigides a persones de totes les edats i amb la intenció de reivindicar el feminisme i seguir avançant cap a una societat més igualitària.

Els actes començaran el mateix 8 de març amb la lectura del manifest a la plaça de l'Ajuntament (12 h). L'endemà, a les 17 h, al Punt Jove hi haurà unes dinàmiques orientades a joves per a estimular la reflexió sobre el masclisme en la societat actual.

A les 19.30 h, al Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi es presentarà el nou equip supersènior femení del CB Begues, activitat que comptarà amb un partit de bàsquet obert a totes les dones que vulguin sumar-s'hi.

El 10 de març tindrà lloc una conferència i taula rodona virtual sota el títol Lideratges feministes per construir ciutats, activitat organitzada per la Diputació de Barcelona i en la qual hi prendrà part l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve.

Al rescat del principi femení

A les 17 h, al Punt Jove es repetirà la dinàmica de reflexió per a joves i a les 18.30 h, a la Biblioteca La Ginesta es realitzarà una xerrada sobre feminismes sota el títol El rescat del principi femení per a dones i homes, a càrrec de la psicòloga, psicoterapeuta i formadora Eva Yera.

El divendres, 11 de març, el taller setmanal d'audicions musicals de l'Espai Nou (9.30 h) dedicarà la seva sessió a la figura de les dones i, una setmana després (divendres, 18 de març) a la Biblioteca La Ginesta es podrà veure l'espectacle Un vot, un dret, a càrrec d'Elena Codó.

Ràdio Begues també col·laborarà amb el Dia Internacional de les Dones amb el programa Les dones a la història. Història de les dones, a càrrec de la historiadora de Begues Maria Rosa Bondia. Els programes es podran escoltar tots els dijous de març, a partir del dia 10, a les 18 h.

Darrera actualització: 28.02.2022 | 22:47