Ampliat el confinament a tots els sectors no essencials

Dilluns, 30 de març de 2020 a les 12:00

A partir d'aquest dilluns, 30 de març, està prohibit el desplaçament al lloc de treball de qualsevol persona treballadora considerada no essencial. La mesura s'estendrà fins el dijous 9 d'abril.

El govern central ha aprovat aquest diumenge un decret pel qual es prohibeix tota activitat econòmica no essencial, de manera que cap treballador ni treballadora podrà sortir de casa per acudir a la seva feina si aquesta no és relacionada amb els serveis públics essencials, d'emergència, sanitaris o del sector del comerç de primera necessitat, entre d'altres excepcions (podeu consultar el llistat complet aquí). Amb aquesta ampliació de les restriccions de mobilitat s'avançant cap a la mesura de confinament total que es venia reclamant des de l'Ajuntament de Begues i altres administracions com la Generalitat de Catalunya.

Extremar les mesures de seguretat

Segons les autoritats sanitàries, Catalunya encara no ha assolit el pic el contagis, de manera que l'actual situació ja de gravetat encara pot incrementar-se en els propers dies. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Begues torna a fer una crida a la ciutadania per respectar escrupulosament les mesures de confinament decretades. Cal reduir al màxim els desplaçaments permesos, tot recordant que:

  • Està permès sortir a comprar productes de primera necessitat, però cal evitar fer-ho a diari, tot agrupant les compres al màxim.
  • La sortida per llençar la brossa o passejar el gos s'ha de fer el més a prop possible del domicili i pel temps estrictament necessari.
  • Cal extremar les mesures de seguretat i mantenir en tot moment les distàncies reglamentàries.

En aquest sentit, la Policia Local serà especialment rigorosa en el compliment de les mesures, actuant amb tota la seva capacitat sancionadora cap a aquelles persones que contravinguin la normativa.

Evolució dels casos a Begues

Aquest passat dissabte el Departament de Salut de la Generalitat ha fet públiques, per primera vegada, dades de contagis per municipis, a través d'un mapa de dades dinàmiques que permet veure l'evolució de la pandèmia al país. Aquests mapes, però, només recullen els casos diagnosticats com a positius i aquells aportats per l'aplicació STOP COVID 19 reportats per les pròpies persones usuàries de l'aplicació. 

Darrera actualització: 30.03.2020 | 13:13