Avui es presenta el Decàleg de l'activitat física a Begues

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 09:00

El document, impulsat pel Projecte Educatiu de Begues (PEB) i amb la participació de les entitats esportives del municipi, és una declaració d'intencions que pretén posar en valor la vessant educativa de la pràctica esportiva a Begues. La presentació es farà en format vídeo avui a les 12h a les xarxes socials de l'Ajuntament.

Avui, a les dotze del migdia, i amb motiu de la 13a Mostra d'Entitats de Begues, es presenta a les xarxes socials de l'Ajuntament un avançament del Decàleg de l'activitat física a Begues. Es tracta d'una declaració dels valors socials de l'esport creat pel Projecte Educatiu de Begues (PEB) i les entitats esportives del municipi.

La idea del Decàleg sorgeix del 4t Fòrum Educatiu del PEB. La intenció era la de treballar el concepte de salut social entesa com un estat de benestar de les relacions individuals i de benefici de les relacions comunitàries.

A partir d'aquí, el 2019 el Grup Impulsor del PEB va realitzar una enquesta a les entitats esportives del municipi per tal de trobar trets comuns sobre els quals construir un decàleg que mostrés la important funció educativa de l'esport amb el foment d'una sèrie de valors més enllà dels purament competitius.

El PEB i les entitats esportives van treballar el resultat de l'enquesta fins a definir el Decàleg que s'havia de presentar públicament a la primavera per tal d'implementar-lo a l'inici de la temporada esportiva, però la crisi sanitària de la covid-19 ho ha impedit. No obstant això, el document s'avança ara, en forma de vídeo amb la participació de diferents clubs i esportistes. La seva implantació serà progressiva, al llarg del present curs escolar i sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti.

Darrera actualització: 30.09.2020 | 13:08