Les entitats esportives de Begues i l'Ajuntament s'adhereixen al Decàleg de l'activitat física

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 09:00

El document, impulsat pel Projecte Educatiu de Begues (PEB), té com a objectiu la promoció dels valors de l'esport. Uns valors dels quals se'n faran difusió entre entitats, clubs i escoles de formació esportiva del municipi.

Les entitats esportives del municipi i l'Ajuntament de Begues han signat l'adhesió al Decàleg de l'activitat física, un document impulsat pel Projecte Educatiu de Begues (PEB) amb l'objectiu de promoure els valors de l'esport. L'acte de la signatura d'adhesió va tenir lloc divendres al vespre al Teatre El Goula.

El Decàleg de l'activitat física va sorgir del quart Fòrum Educatiu del PEB (celebrat el 2016) amb la intenció de treballar el concepte de salut social entesa com un estat de benestar de les relacions individuals i de benefici de les relacions comunitàries.

A partir d'aquí, el 2019 el Grup Impulsor del PEB va realitzar una enquesta a les entitats esportives del municipi per tal de trobar trets comuns sobre els quals construir un decàleg que mostrés la important funció educativa de l'esport amb el foment d'una sèrie de valors més enllà dels purament competitius.

El PEB i les entitats esportives van treballar el resultat de l'enquesta fins a definir un Decàleg amb els valors comuns de la pràctica esportiva individual i de les diferents disciplines col·lectives.

Coincidint amb l'inici de la competició escolar d'aquest nou curs, les diferents entitats esportives i l'Ajuntament han fet visible el seu compromís d'implantació del Decàleg, una implantació que serà progressiva, amb actuacions de difusió entre infants, joves i famílies, així com el treball de foment d'aquests valors que ja duen a terme les diferents entitats, clubs i escoles de formació esportiva del poble.

Darrera actualització: 03.10.2021 | 01:27