Begues es bolca en la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones (25N)

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 09:00

Els actes de conscienciació sobre la violència masclista, per a totes les edats, tindran lloc a partir d'aquesta setmana i s'allargaran fins a principis de desembre.

Comencen a Begues els actes de commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones (25N), els quals s'allargaran fins a principis de desembre i n'hi haurà per a totes les edats.

A partir d'avui dilluns, 20 de novembre, i fins al 4 de desembre, al Centre Cívic El Roure es podrà veure l'exposició 'Violència masclista en la parella: desmuntem mites?', un muntatge de l'Institut Català de les Dones.

Al CAP Pou Torre es muntarà una taula informativa dels recursos i serveis al voltant de la violència masclista que ofereixen tant el centre d'atenció sanitària com l'Ajuntament de Begues.

Per a infants i joves

Dijous, 23 de novembre, serà el moment de la infància i la joventut. A les 17.30 h, la Biblioteca La Ginesta acollirà un espectacle de contes infantils sobre respecte entre gèneres, a càrrec de la narradora Elena Codó.

A les 18 h, al Fixu hi haurà un taller jove  organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat anomenat 'Jo, mai, mai...', el qual té com a objectiu identificar comportaments masclistes i reflexionar-hi.

L'endemà divendres, 24 de novembre, els més petits tornaran a ser els protagonistes amb l'espectacle familiar de titelles 'La veritat de les princeses' (17.30 h, l'Escorxador), en el qual es desmitifica la princesa i la recerca del príncep blau.

Per a persones adultes

El mateix dia, però a la Biblioteca La Ginesta, la narradora Jordina Biosca interpretarà 'Mare meva i altres contes que fan servei' (19 h). Diumenge, 26 de novembre, hi haurà una sessió de ioga per a dones a l'Escorxador (10 h).

També per al públic adult, el 2 de desembre es representarà al Teatre El Goula (20 h) l'obra 'Títuba, bruixa, negra i ramera', una obra que mostra el patiment i la valentia d'una dona negra acusada de bruixeria. Entrada gratuïta.

Dissabte, els actes centrals

Els actes centrals a Begues del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones tindran lloc el dissabte, 25 de novembre, al passeig de l'Església on, a les 12 h, es llegirà la declaració institucional de la jornada impulsada pel Consell de Dones del Baix Llobregat.

La lectura de la declaració institucional acabarà amb un minut de silenci en record de totes les dones víctimes de la violència masclista i d'una actuació musical a càrrec del trio format per Leyre Estruch, Magalí Datzira i Estefanía Chamorro. Es tracta de tres joves artistes que interpretaran ritmes de jazz i boleros, entre altres estils.

Prèviament, a les 11 h, l'Assemblea Feminista Les Agulles oferirà una performance en memòria de les víctimes de violència masclista, al passeig de l'Església.

Per a més informació sobre els actes, consulta el programa a begues.cat

Darrera actualització: 20.11.2023 | 13:57