Begues es compromet amb el desenvolupament de l'Agenda 2030

Dilluns, 14 de març de 2022 a les 09:00

L’Ajuntament posarà en marxa aquest any un primer paquet d'accions de la campanya de reducció de plàstics d’un sol ús, i a la Biblioteca La Ginesta es desenvoluparan diverses activitats de conscienciació mediambiental.

L’Agenda 2030 és el full de ruta mundial per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Aprovada per les Nacions Unides el 2015, s’inclouen disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a assolir el 2030. Cobreixen aspectes socials, econòmics i ambientals en cinc grans àmbits: el planeta, les persones, la prosperitat, la pau i les aliances.

Amb els disset ODS de l’Agenda 2030 es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (amb un total de 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

L’Ajuntament de Begues assumeix l’Agenda 2030 i els ODS d’una manera transversal, organitzant accions que incideixin en la conscienciació de la cura pel medi ambient i la sostenibilitat del planeta. Una d’aquestes accions és el pla municipal A Begues, plàstic zero, que enguany desenvoluparà el seu primer gran paquet d’accions.

Accions pel medi ambient des de Begues

La campanya, que vol reduir el consum de plàstic d’un sol ús a Begues, farà especial incidència en tres dels disset ODS amb accions per reduir l’impacte negatiu de les ciutats en el medi ambient, reduir la generació de deixalles i adquirir productes i serveis sostenibles, i reduir la contaminació marina de tota mena.

En el Pla d’Acció per al 2022 de la Biblioteca La Ginesta s’inclouen accions que s’emmarquen en quinze dels disset ODS. Es tracta d’activitats per a públic familiar, xerrades per a públic adult i familiar, contes per a adolescents, tallers i visites infantils als horts urbans, entre altres. Tot plegat amb l’objectiu de conscienciar sobre la cura del medi ambient i el respecte al planeta.

Darrera actualització: 10.03.2022 | 12:42