Begues es prepara per a celebrar Sant Joan amb la rebuda de la Flama del Canigó

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 09:00

La tarda de dijous, 23 de juny, tothom està convidat al passeig de l'Església a donar la benvinguda al foc que il·luminarà la nit més curta de l'any, on a Begues hi haurà un sopar popular, ball de bruixes, música i coca de revetlla.

Tot està a punt perquè dijous, 23 de juny, els carrers de Begues rebin la Flama del Canigó, el foc que il·luminarà la nit de Sant Joan i que arriba directament de les comarques nord-pirinenques del Conflent i el Vallespir.

Així, a partir de dos quarts de vuit del vespre de dijous, tothom està convidat a rebre la Flama del Canigó al passeig de l'Església, una arribada que espera comptar amb uns portadors beguetans ben especials.

El foc del Canigó servirà per encendre el peveter situat al mateix passeig de l'Església. Tot seguit, es llegirà el manifest de la jornada a càrrec d'Òmnium Cultural.

A partir de les nou del vespre, aquesta entitat gestionarà un sopar popular a la plaça de l'Ateneu. Per assistir-hi, cal enviar un correu electrònic a begues@omnium.cat. Les sol·licituds s'atendran per ordre d'arribada.

Bruixes, beuratges i encanteris

A dos quarts de dotze de la nit, el Grup de Bruixes de Begues celebrarà un espectacle de dansa i beuratge màgic. Ben a prop i a la mitjanit començarà el ball de revetlla, amenitzat pel grup Zenit i on es repartirà coca de Sant Joan a totes les persones assistents.

La música continuarà passada la una de la matinada a les instal·lacions esportives municipals, on l'Ajuntament i  l'associació juvenil 6tres9 organitzen una discomòbil amb l'actuació de diversos DJ.

Sense fogueres ni coets

A causa de la situació actual de sequera i d'elevat risc d'incendis, l'Ajuntament ha decretat la prohibició de les fogueres i el llançament de coets, focs d’artifici o altres artefactes voladors que continguin foc, en tot el municipi. La decisió s'ha pres conjuntament amb Protecció Civil, Bombers, Policia Local i serveis municipals.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 15:56