Begues es prepara per a contagiar-se de Festa Major

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 09:00

La beguetana Lola de la Fuente, activista social i exdirectora general del Grup Social Esclat, serà la responsable de llegir el pregó de Festa Major.

Begues escalfa motors per a la Festa Major. Tot i que les primeres activitats arrenquen el 15 de juliol, el gruix dels actes tindrà lloc entre el 22 i el 25 de juliol en una edició en què es recupera la normalitat després de dos anys a mig gas per culpa de la pandèmia de covid.

El programa d’actes consta d’una trentena de propostes per a tota mena de públic, amb protagonisme per a les activitats tradicionals (com l’arrossada popular o el correfoc, entre altres) i amb la participació directa d’una dotzena d’entitats del municipi.

La Festa Major arrencarà oficialment el 22 de juliol amb la lectura del pregó, el qual anirà a càrrec de la Lola de la Fuente. La beguetana, exdirectora general del Grup Social Esclat, destaca per una trajectòria com a referent en inclusió, economia social i integració.

La cultura popular surt al carrer

La Cuca Fera, la Ferla, els gegants Cristòfol i Eulàlia, els capgrossos i el Gegant Martí tornaran a lluir amb tota la seva esplendor en cites indispensables com el correfoc i la cercavila. Els Encantats retornen a plaça i la música de gralles i timbals no faltarà a la festa.

I els més menuts podran tornar a gaudir de valent amb el tobogan aquàtic i propostes com l'Espai Aigua, els jocs inflables o un espectacle d'animació infantil i l'Hora del conte.

Novetats a les Penyes

Les Penyes joves estrenen ubicació, al camp de sauló de la Zona Esportiva, així com funcionament: l'accés serà amb inscripció prèvia, acreditació i aforament limitat. A l'exterior hi haurà concerts oberts a tots els i les joves del poble, formin o no part d'una penya.

Al marge dels concerts joves, la plaça de l'Ateneu acollirà les actuacions de l'Orquestra Aquarium i el grup Mala Vida. Les havaneres seguiran encarregant-se de cloure la festa.

L'esport no faltarà a la seva cita

A banda de les cites previstes per als dies previs a la festa (bàsquet, tir al plat i caminada) el cap de setmana de festa major el futbol serà protagonista, tant en categoria infantil com veterana.

Finalment, cal remarcar que no faltaran propostes clàssiques com la ballada de sardanes, el Trivial de Begues, els jocs de bitlles catalanes, la benedicció de vehicles o els focs d'artifici, entre altres.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 21:58