Begues inaugura oficialment la Residència La Vinya

Dilluns, 27 de febrer de 2023 a les 09:00

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, van presidir l'acte institucional que va aplegar desenes de persones a les portes del nou equipament públic del poble. L'acte va estar precedit de diversos tallers i activitats que van comptar amb la participació de les pròpies persones residents de La Vinya i les seves famílies.

Beguetans i beguetanes de totes les edats van participar ahir en la festa d'inauguració del Centre de Serveis i Residència La Vinya, un acte al qual va assistir el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, qui ja va ser a Begues en col·locació de la primera pedra de l'equipament, el 2 de març del 2019.

En l'acte, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va fer un repàs cronològic des del naixement de la idea de residència fins al resultat final, al qual va qualificar com "un servei públic obert a tot el poble i que, per damunt de tot, és la casa de moltes persones".

Així, Esteve va tenir paraules d'agraïment per a Joana Badell, l'alcaldessa sota el mandat de la qual es "va treballar amb convenciment per donar forma a un primer projecte de servei assistencial a la nostra gent gran".

Esteve també va recordar que, quan ella i el seu equip van arribar a l'alcaldia, "vam entomar aquest repte com una de les nostres prioritats. Teníem clar que volíem tirar endavant aquest servei, fos amb la col·laboració d'altres administracions o amb recursos propis".

Tot seguit, l'alcaldessa va rememorar els "esculls" amb què es van trobar, com la recuperació del terreny on s'aixeca la residència, cedit a l'Incasòl, les visites arreu de Catalunya "per veure models, analitzar propostes" o la recerca de la implicació d'altres administracions en el finançament de La Vinya, sense oblidar l'impacte de la pandèmia de covid.

Un servei públic gestionat de forma pública

Esteve també va paraules d'agraïment per a l'entitat gestora de l'equipament, Sumar, de la qual l'Ajuntament n'és soci. Així, l'alcaldessa va subratllar l'existència a Begues "d'un equipament públic que presta un servei públic que és gestionat de forma pública".

Esteve va finalitzar la intervenció apuntant que a La Vinya ja hi ha vint-i-cinc persones residents. Per això, "hem volgut fer aquesta festa precisament ara, quan l'edifici és ple de vida, perquè aquesta festa és per a vosaltres".

Per la seva banda, Quim Torra. va agrair la invitació a Begues, tot fent broma que "no sol passar que, quan poses una primera pedra, després es recordin de tu per a la inauguració". El 131è president de la Generalitat va lloar la feina feta a Begues i la bona impressió que s'emporta de La Vinya, "un model de referència".  

Torra va voler posar de manifest la importància de les polítiques socials i aquelles que reverteixen en les persones. "La pandèmia ens va demostrar que, per damunt de tot, cal cuidar les persones i a qui cuida a les persones". En aquest sentit, va sentenciar que "sovint, en política, calen menys grans projectes i més vinyes". En acabar, Esteve i Torra van descobrir la placa commemorativa de la inauguració i van realitzar el tall de cinta simbòlic.

A la festa d'inauguració de La Vinya també van ser presents Carmela Fortuny, vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona; Isidre Sierra, vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Lluïsa Nicolau, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a Barcelona; Josep Maria Vidal, president del consell d'administració de Sumar; i la gran majoria dels regidors i regidores de l'Ajuntament de Begues.

Tallers i activitats per a tota la família

La festa d'ahir va comptar amb la implicació d'entitats i col·lectius beguetans, com els Amics Franco Catalans, el Grup Sardanista de Begues i la Comissió de la Gent Gran, encarregats de dinamitzar les activitats que es van organitzar abans de l'acte inaugural i just després. 

Hi va haver partides de petanca, jocs de taula, tallers de treballs manuals i un parell de sardanes de germanor. L'acte va comptar amb un recital de la soprano resident a Begues Asun Guallar. L'esdeveniment va finalitzar amb un aperitiu popular i amb el poble donant la benvinguda als actuals 25 residents a La Vinya, que van ser presents en tot moment com a protagonistes de la festa. 

Darrera actualització: 26.02.2023 | 23:34