Begues presenta avui els treballs del Catàleg de Patrimoni local

Dijous, 26 de de setembre de 2019 a les 09:00

L'acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a l'Escorxador a partir de les 18.30 h i servirà per conèixer el procés que s'ha seguit per redactar el catàleg i què implicarà la seva implementació definitiva.

L’Ajuntament de Begues presenta avui a l’Escorxador (18.30 h) els treballs del Catàleg de Patrimoni del municipi que ha elaborat la Diputació de Barcelona i que aquest organisme va lliurar al consistori beguetà a finals de l’any passat. Ara s’obre un debat sobre com s’ha d’implementar aquest document al municipi fins a la seva aprovació definitiva.

En concret es presentaran la memòria informativa amb l’anàlisi del planejament vigent i l’estudi de l’evolució urbana i històrica del municipi, la memòria justificativa del treball, la normativa reguladora, el quadre resum amb els 222 elements que es protegeixen, l’estudi de paisatge, el document ambiental estratègic i els plànols de situació i identificació dels béns.

El Catàleg també inclou les fitxes corresponents a cada un dels elements catalogats, que s’han classificat segons la seva naturalesa en béns arquitectònics, béns arqueològics i paleontològics, béns socioculturals, béns naturals i béns ambientals i paisatgístics. Cadascuna de les fitxes recull les dades bàsiques, descriptives i històriques, i la categoria i els nivells de protecció de l’element.

Entre els elements inventariats destaquen les masies històriques, elements arquitectònics com l’església de Sant Cristòfol, el Petit Casal, entre altres, o les barraques de pedra seca, el pou de glaç i la cova de Can Sadurní. També hi apareixen béns naturals i paisatgístics com la xarxa de camins històrics, la riera i elements geològics del Parc del Garraf.

L’Ajuntament de Begues va sol·licitar la redacció del Pla a través del Programa de suport a la protecció del patrimoni arquitectònic municipal inclòs en el Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015. Ha tingut un cost de 47.674 euros i s’ha desenvolupat al llarg de 14 mesos. Juntament amb l'equip tècnic de la Diputació hi ha treballat també l'Ajuntament de Begues, entitats i professionals del municipi.

Darrera actualització: 26.09.2019 | 09:32