Begues rep una aportació de 37.475 euros de la Diputació de Barcelona per a la prevenció d'incendis forestals

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 09:00

L'ens supramunicipal cobreix el 90% de les actuacions que Begues realitzarà entre aquest any i el 2022 i que consistiran en l'arranjament dels camins de la xarxa bàsica de prevenció d'incendis forestals.

La Diputació de Barcelona aporta a l'Ajuntament de Begues un total de 37.475,55 euros per a l'arranjament dels camins de la xarxa bàsica de prevenció d'incendis forestals contemplats en el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals. La quantia de l'aportació és per als anys 2021 i 2022.

El Pla de Prevenció d'Incendis Forestals de Begues ha estat actualitzat recentment i abasta el període de 2021 a 2026. En el document s'indiquen els camins que cal arranjar i els costos vinculats. En aquest sentit, en ser Begues un municipi declarat d'alt risc d'incendis, la Diputació en subvenciona el 90%.

En concret, les actuacions que es realitzaran a Begues consisteixen en el manteniment del ferm dels camins i la desbrossada de la vegetació a banda i banda d'aquestes vies. Es tracta d'unes actuacions habituals i que es realitzen de forma periòdica en el nostre terme municipal.

Aquestes subvencions s'emmarquen en un paquet d'ajudes de 5,6 milions d'euros que la Diputació de Barcelona atorga als municipis de la demarcació que formin part del Pla Infocat i que disposin d'un Pla de Prevenció d'Incendis Forestals o bé que formin part d'un espai natural de la Xarxa de Parcs Naturals.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 16:10