Begues revalida el segell Infoparticipa amb el 100% dels requisits

Dimecres, 28 d'abril de 2021 a les 09:00

És el segon cop consecutiu que el consistori beguetà aconsegueix el guardó amb el màxim de puntuació possible. Amb Begues, tan sols 38 ajuntaments més de tot el país assoleixen el 100% d'indicadors. El segell que premia la qualitat i la transparència informativa dels ajuntaments l'atorga un grup de recerca de la UAB.

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Begues ha aconseguit el segell Infoparticipa amb el 100% dels 52 indicadors en què es basa el guardó de qualitat i transparència de la comunicació pública que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB.

Els requisits demanats pel segell Infoparticipa s'agrupen en tres eixos en els quals s'avalua la informació presentada pels consistoris sobre els seus representants polítics, sobre la gestió dels municipis i les eines que s'ofereixen per a la participació ciutadana.

En els 52 requisits (4 més que l'any passat) el nivell d'exigència de qualitat de la informació requerit ha continuat sent molt alt. En l'edició d'aquest any, no hi ha hagut prou que la informació municipal estigui a l'abast de la ciutadania, sinó que s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

Una filosofia inserida en el funcionament de l'Ajuntament

Amb la renovació del segell amb la màxima puntuació, l'Ajuntament de Begues posa de manifest la voluntat d'oferir a la ciutadania tota la informació relacionada amb el funcionament i la gestió del consistori beguetà. Una voluntat que s'ha traduït en l'establiment dels mecanismes interns necessaris per a mantenir actualitzats tots els indicadors al llarg de l'any i incorporar, d'aquesta manera, un concepte de millora continuada en la gestió de la informació que genera l'administració i com aquesta es posa a disposició de la ciutadania.

En l'edició d'aquest any, a banda del de Begues, han aconseguit el guardó 121 ajuntaments (vuit més que l'any anterior), dels quals 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius, igual que el Consell Comarcal del Baix Llobregat. El segell l'han aconseguit 11 consells comarcals (cinc més que en l'edició anterior) i les diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona.

El lliurament dels segells tindrà lloc el 10 de maig a l'Auditori de la UAB.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 23:17