Begues s'adhereix al programa Reallotgem.cat que lloga pisos buits per a allotjar-hi famílies en situació d'emergència econòmica i social

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 09:00

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya paga el lloguer d'aquestes famílies en el marc del programa Reallotgem.cat, al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Begues. L'arrendament és temporal, fins que a les famílies se les assigni un altre habitatge per part de la Mesa d'emergència social de l'AHC.

L'Ajuntament de Begues s'ha adherit a Reallotgem.cat, un programa impulsat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) per llogar pisos privats buits a famílies que hagin estat desnonades i que estan esperant un nou habitatge de la Mesa d'emergència social de l'AHC.

Per aquest motiu, el consistori beguetà fa una crida a totes aquelles persones propietàries de pisos buits al municipi que vulguin participar del projecte. Cal que els habitatges disposin de la cèdula d'habitabilitat vigent, estar en condicions de ser habitats de manera imminent, i tenir una superfície útil màxima de 90 metres quadrats, tot i que se'n poden d'admetre de superiors.

Si aquestes condicions es compleixen, l'AHC formalitzarà un contracte d'arrendament amb la persona propietària del pis amb una durada mínima de cinc anys. En el moment de la signatura, l'AHC pagarà la fiança i la renda dels primers 18 mesos. Passat aquest temps, els pagaments seran mensuals.

L'import màxim de la renda mensual dels contractes de lloguer s'ajustarà als límits establerts per la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatges.

Les persones físiques o jurídiques que disposin de pisos buits a Begues amb les condicions requerides i que estiguin interessades a col·laborar en el programa Reallotgem.cat han de trucar als Serveis Socials de l'Ajuntament: 936 392 171.

Darrera actualització: 22.04.2021 | 16:21