Nou impuls al programa Reallotgem

Dilluns, 23 d'agost de 2021 a les 09:00

El programa, impulsat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i al qual està adherit l'Ajuntament de Begues, busca pisos privats per llogar a famílies en situació d'emergència social, fent-se càrrec del lloguer la pròpia administració.

Nou impuls al programa Reallotgem, pel qual es capten pisos privats buits per llogar a famílies en situació d'emergència social que, havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya, estan pendents de reallotjament. A través d'aquest programa, al qual està adherit l'Ajuntament de Begues, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) formalitza un contracte d'arrendament amb la persona propietària del pis, amb una durada mínima de cinc anys, i paga la fiança i la renda dels primers 18 mesos. Passat aquest temps, els pagaments són mensuals.

Recentment, a més, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha introduït una modificació en el programa Reallotgem pel qual també paga el contracte de lloguer de les famílies que tinguin data de desnonament i n'assumeix els sis darrers mesos endarrerits.

Una altra modificació del programa és que els administradors de finques col·legiats i els agents immobiliaris podran oferir habitatges per a resoldre els casos de la Mesa d'Emergència Social, complementant la tasca que continuen fent els ajuntaments.

Les persones físiques o jurídiques que disposin de pisos buits a Begues que estiguin interessades a col·laborar en el programa Reallotgem han de trucar als Serveis Socials de l'Ajuntament, al telèfon 936 392 171.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 19:19