Begues segueix en fase 0 de desconfinament, però amb algunes novetats

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 09:00

A partir d'avui, els comerços i serveis locals ja poden obrir sense cita prèvia, però hauran d'aplicar mesures per a evitar la propagació de la covid-19. En el cas dels locals de restauració, aquests només podran funcionar per a servir comandes a domicili o per emportar. La Deixalleria municipal recupera el seu horari habitual i l'Església de Sant Cristòfol tornarà a oferir misses.

Begues continua a la fase 0 del desconfinament, però a partir d'avui, 18 de maig, s'apliquen una sèrie de mesures addicionals en el procés de desconfinament progressiu.

Així, a partir d'avui ja poden obrir els comerços i els serveis sense cita prèvia, tot i que han de reservar una franja horària per a les persones majors de seixanta-cinc anys. L'aforament estarà limitat a un 30% de la seva capacitat i s'ha de garantir una distància mínima de dos metres entre persones.

A més, cal realitzar tasques de neteja, ventilació i desinfecció almenys dos cops al dia, així com disposar de papereres amb tapa i pedal per a dipositar-hi guants i mascaretes (papereres que també s'hauran de desinfectar un cop al dia com a mínim).

Pel que fa als locals d'hostaleria i restauració, aquests només poden estar en funcionament per a comandes per emportar o a domicili a través del telèfon o per internet. El punt de recollida ha d'estar senyalitzat i només hi pot haver una persona dins el local (a no ser que es pugui garantir una distància de dos metres entre dues persones).

Bars, cafeteries i restaurants també han de disposar de gels hidroalcohòlics per a la clientela i de papereres amb tapa i pedal situades a la sortida. De moment, encara no estan autoritzats a obrir les terrasses.

En cap cas podran obrir aquells comerços que tinguin una superfície superior als 400 metres quadrats. Tampoc no es podran fer trobades de fins a 10 persones en domicilis particulars, ni es permet la mobilitat entre municipis més enllà d'aquells imprescindibles.

Reactivació d'alguns serveis i activitats

La Deixalleria municipal recupera, des d'avui, el seu horari habitual d'obertura, de dilluns a dissabte en horari de matí i de tarda. Segueix tenint restriccions en els accessos, tot i que a partir d'ara es permetrà l'accés simultani de 2 persones a la instal·lació. 

La Parròquia de Sant Cristòfor ha informat també que aquesta setmana reobrirà el temple, recuperant la celebració de misses, però amb un màxim d'un terç de l'aforament permès. Els horaris de les misses seran: dies feiners a les 19.30h, dissabtes a les 20.00h i diumenges a les 12.30h.

Darrera actualització: 17.05.2020 | 13:33