Begues torna a acollir el camp de treball internacional d'arqueologia

Dimecres, 5 de juliol de 2023 a les 09:00

Fins al 15 de juliol, els i les joves voluntàries participants en l'Archeology in Garraf realitzaran bàsicament tasques de treball experimental al jaciment prehistòric de Begues, a més de participar en activitats culturals amb entitats del municipi.

Una vintena de joves d’arreu del món participen fins al 15 de juliol a l’Archeology in Garraf: Living prehistory, el camp de treball organitzat per Fundesplai (amb la col·laboració del CIPAG, l'Ajuntament de Begues i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya), i que té com a escenari el jaciment beguetà de la cova de Can Sadurní

L'última edició d'aquest camp de treball va ser la del 2019. Des del 2020 al 2022, no es va fer a causa de la pandèmia de covid.

La tasca d’aquests joves voluntaris al camp de treball consisteix en el manteniment de l’entorn de la cova, com el desbrossament o l’arranjament de camins, arreglar marges de pedra seca o excavar i netejar els forns de calç, entre altres.

A més, també realitzen un treball experimental que ajuda els investigadors del jaciment a comprendre i millorar la interpretació de les restes arqueològiques que apareixen al jaciment prehistòric de Begues.

En aquesta edició de l’Archeology in Garraf, els i les participants experimentaran amb tècniques constructives antigues, reproduiran la fabricació de diferents tipus d’objectes ceràmics i recrearan el processament del cereal per fer-ne cervesa, entre altres.

Complicitat amb entitats locals

A banda d’aquestes activitats investigadores, el camp de treball compta també amb d’altres més lúdiques per donar a conèixer als voluntaris estrangers les tradicions i la cultura de Begues, tot buscant la complicitat amb entitats locals.

Així, participaran en un assaig de la colla castellera Els Encantats, rebran una classe magistral dels Timbalers i un taller de danses en col·laboració amb el Centre d'Estudis Beguetans.

A l’Archelogy in Garraf d’enguany prenen part joves d’entre 18 i 29 anys de Catalunya, Itàlia, Polònia, Alemanya, França, Mèxic, Hongria, Corea del Sud, República txeca, Turquia, Croàcia i Anglaterra.

Darrera actualització: 05.07.2023 | 11:14

Imatges