Comença una Festa Major d'Hivern adaptada a la pandèmia

Divendres, 14 de gener de 2022 a les 12:05

Tots els actes que se celebrin en interiors tindran l'aforament limitat. En els que siguin en exteriors caldrà portar la mascareta correctament col·locada i mantenir la distància de seguretat. La sardinada popular és l'única activitat suspesa per no poder garantir-ne la seguretat sanitària.

Avui divendres, 14 de gener, comencen els actes de la Festa Major d'Hivern. Un esdeveniment que, com tots els actes festius que s'han celebrat a Begues des de l'inici de la pandèmia de covid, s'adapta a la realitat sanitària del moment.

Així, totes les activitats que es desenvoluparan en interiors tindran l'aforament limitat. I les que siguin en exteriors, caldrà mantenir la distància personal i portar posada correctament la mascareta.

La tradicional sardinada popular, en canvi, s'ha hagut de suspendre en considerar que no es podien garantir les mesures de seguretat a causa de la quantitat de gent que s'hi congregava.

No obstant això, la Festa Major d'Hivern 2022 estarà farcida d'actes (vegeu-ne el programa d'actes) que s'iniciaran avui amb un taller obert de danses tradicionals d'arreu del món (l'Escorxador, 20 h).

Aquest diumenge, 16 de gener, tindrà lloc la 22a Caminada Popular, una activitat prevista per a l'estiu, però que va haver de posposar-se per l'elevat risc d'incendi d'aleshores.

Cap de setmana farcit d'actes

Tanmateix, el gruix dels esdeveniments arribaran la setmana vinent. Dijous, 20 de gener, dia de Sant Sebastià, a l'església de Sant Cristòfol hi haurà la tradicional missa en honor al sant (12 h). El repartiment del pa es farà a la plaça Camilo Riu.

A les 21 h hi haurà un castell de focs que s'haurà de gaudir des dels balcons o terrats de casa o altres llocs elevats del municipi. I divendres, 21 de gener, a la Biblioteca La Ginesta hi haurà una sessió especial de L'hora del conte a càrrec de la narradora Sandra Rossi (17.30 h).

Dissabte serà el dia amb més actes programats. Al matí es podrà fruir d'una ballada de sardanes al passeig de l'Església (11.30 h) i de les bitlles catalanes a la plaça Camilo Riu (12 h).

A més, també hi haurà jornada de portes obertes al jaciment prehistòric de la cova de Can Sadurní (d'11 h a 14 h). Cal reservar plaça al correu electrònic covadecansadurni@gmail.com.

Al vespre de dissabte, els infants del municipi podran xalar del Correfoc petit, un esdeveniment que començarà a les 20 h des de l'avinguda Torres Vilaró i que comptarà amb la Cuca Fera, els Diables i els Timbalers de Begues.

A les 21 h, el jovent del municipi organitzarà a l'Escorxador un bingo musical.

Diumenge, darrer dia de la Festa Major d'Hivern, a les 10.30 h hi haurà un partit de futbol de veterans al Camp Municipal d'Esports i, a les 12.30 h començarà la cercavila popular dels Gegants i Capgrossos.

Darrera actualització: 14.01.2022 | 12:03