Demà, acte central del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

Divendres, 24 de novembre de 2023 a les 09:00

En la lectura del manifest de la jornada, a les 12 h al passeig de l'Església, hi participaran representants de diverses entitats beguetanes, amb la voluntat de fer visible la transversalitat de la lluita contra la violència masclista. Posteriorment, hi haurà una concentració silenciosa en memòria de les víctimes de la violència masclista i una actuació musical.

Demà, Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, Begues vol fer visible el seu clam contra la violència masclista. A les 12 h, al passeig de l'Església, es llegirà el manifest de la jornada i es guardarà un minut de silenci en memòria de les dones víctimes de la violència masclista.

El manifest d'enguany posarà l'accent en el fet que la lluita contra la violència masclista és responsabilitat de tota la societat. Per aquest motiu, en la lectura del manifest hi prendran part representants de diverses entitats de Begues.

El text subratlla que, malgrat l'augment del rebuig social i la fermesa de la resposta institucional, no n'hi ha prou per posar fi a la violència masclista, sinó que tots i totes hem d'intervenir i denunciar els comportaments agressius, les discriminacions i les desigualtats que encara perduren.

Després de la lectura del manifest i del minut de silenci, hi haurà un concert musical del trio format per Leyre Estruch, Magalí Datzira i Estefanía Chamorro, joves artistes que interpretaran ritmes de jazz i boleros, entre altres estils.

Més actes del cap de setmana

La commemoració del 25N haurà començat ja a les 11 h amb una performance que l'Assemblea Feminista Les Agulles farà també al passeig de l'Església, en memòria de les víctimes de violència masclista.

Diumenge, s'ha programat un taller de ioga per a dones a l'Escorxador (10 h). Aquesta activitat, que anirà a càrrec de Sara Viñado, de l'associació Yo Bien Todo Bien, consistirà en el descobriment de diferents eines per sostenir els canvis quotidians i construir un estat de benestar. Per participar-hi, cal inscriure's a begues.dona@begues.cat o a la recepció del Centre Cívic El Roure.

Darrera actualització: 22.11.2023 | 21:52