Dilluns comencen les obres d'arranjament dels talussos de la carretera a Gavà

Divendres, 28 de juliol de 2023 a les 13:00

Els treballs, que duraran tot l'agost i afectaran poc més de cinc quilòmetres de la BV-2041, comportaran pas alternatiu regulat per semàfor en aquells punts on s'estigui actuant, a partir de les 8.30 h.

Dilluns, 31 de juliol, començaran les obres de consolidació dels talussos de la carretera BV-2041, la que uneix Begues amb Gavà. Els treballs afectaran aquells punts sensibles identificats en l'estudi geològic que l'Ajuntament de Begues havia reclamat a la Conselleria de Territori de la Generalitat.

En aquell estudi es van trobar una dotzena de zones on actuar per evitar despreniments o esllavissades causades per capítols de fortes pluges o tempestes, tal com va passar l'octubre del 2018 o el gener i l'abril del 2021.

L'estudi recomanava, en línies generals, la neteja de la superfície dels talussos, la retirada de blocs susceptibles de caiguda i, en alguns trams, col·locar malles de subjecció o substituir-ne les malmeses.

Les obres, abans de la temporada de pluges

Des del primer moment en què es va rebre l'estudi geològic, l'Ajuntament va instar la Conselleria de Territori (titular de la carretera) a engegar les obres al més aviat possible, abans de l'arribada d'una nova temporada de pluges.

Els treballs que comencen dilluns i que és previst que s'allarguin tot l'agost afectaran poc més de cinc quilòmetres i es realitzen en aquesta època de l'any, quan es registra un descens de la mobilitat a la carretera.

Els treballs començaran en dos punts diferents de la via, amb equips treballant de forma simultània. Es tracta dels punts quilomètrics 7,7 (revolt de les Planes / Burrito) i el punt 5,8 (abans d'arribar a Bruguers). 

Les restriccions de trànsit consistiran en el tall puntual d'un dels dos carrils de la calçada en els dos punts esmentats, en funció de les necessitats de l'obra. Hi haurà pas alternatiu regulat per semàfor, des de les 8.30 h. En el cas que s'originés acumulació de trànsit, es procediria a regulació manual per part dels operaris d'obra o amb el suport de la Policia Local. 

Darrera actualització: 28.07.2023 | 13:04