Dilluns comencen les obres de reparació de la pista de Begues a la Plana Novella

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 09:00

Els treballs garantiran el trànsit i la seguretat d'una de les principals vies d'accés al Parc del Garraf. L'empresa encarregada de les obres avisa que hi haurà talls de circulació quan hi hagi tasques de formigonatge.

Dilluns, 13 de setembre, és previst que comencin les obres de reparació i millora de la pista de Begues a la Plana Novella. Es tracta d'un projecte que té un cost d'uns 183.000 euros que aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona, entitat gestora del Parc del Garraf, espai on se situa la pista.

Aquesta és una de les vies més utilitzades al Parc del Garraf, ja que la seva amplada fa que sigui la d'ús preferent per accedir al centre del Parc. Per aquest motiu, la pista ha requerit els darrers anys de diferents treballs de manteniment per garantir-hi el trànsit i reparar-ne els danys per erosió.

Precisament, el fet de no tenir un ferm estabilitzat fa que aquests treballs parcials no siguin suficients i la pista necessiti un projecte integral de reparació del ferm i millora del drenatge en tot el recorregut que faci més viable el pas de vehicles al Parc i a la seu de la Pleta.

A banda de les tasques de millora del ferm, els treballs també s'emmarquen en el programa de prevenció d'incendis forestals, ja que la pista és la principal via d'accés al Parc del Garraf per als vehicles d'emergències en cas de foc a l'entorn natural.

Darrera actualització: 10.09.2021 | 00:20