El nou Pla Local de Prevenció de les Addiccions reforça els esforços contra l'atracció per les pantalles digitals

Dijous, 2 de de desembre de 2021 a les 09:00

El document detecta l'augment de la dependència (especialment en infants i joves) de les pantalles dels dispositius mòbils, una tendència que ha rebut un impuls important amb el temps que han passat tancats a casa per culpa dels efectes de la pandèmia de covid. 

El Pla Local de Prevenció de les Addiccions 2021-2024 destinarà més esforços a les addiccions a les pantalles dels dispositius mòbils, una necessitat cada vegada més present a causa de la pandèmia de covid i el temps més gran d'exposició a les pantalles.

El nou Pla, el tercer que s'elabora des de l'Ajuntament de Begues, manté també les accions per a la prevenció de substàncies nocives. Així, l'objectiu del document és el de dotar la població d'eines i recursos per evitar i minimitzar les addiccions des d'un vessant individual i comunitària.

D'aquesta manera, el Pla detecta unes necessitats que s'han estructurat en quatre eixos:

  • De planificació, avaluació i coordinació entre els diferents agents implicats en la prevenció de drogodependències al municipi.
  • De prevenció i educació, amb actuacions preventives dirigides a la comunitat educativa i els diferents agents que hi participen.
  • De prevenció i lleure, amb actuacions dirigides a treballar les pràctiques de consum produïdes en el temps lliure, tant de dia com de nit.
  • De prevenció i comunitat, amb actuacions de caràcter general per a tota la població.

En cada un d'aquests eixos s'especifiquen una sèrie d'accions orientades a treballar amb infants, joves i famílies per tal de prevenir les addiccions a les pantalles digitals i al consum de drogues.

El Pla va ser aprovat en la sessió plenària de l'Ajuntament de Begues, celebrada dimarts passat, amb els vots favorables de JxCAT, ERC, PSC, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. C's s'hi va abstenir. L'argumentació de cada grup es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 00:52