El Pla Local de Prevenció de les Addiccions fa balanç del 2019

Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 09:00

L'any passat es van reforçar les accions destinades als pares i mares dels joves, a més de les activitats de cada any de prevenció del consum abusiu d'alcohol, les drogues, el tabaquisme, els mòbils i internet.

Treballar en la millora de les actuacions amb l'alumnat de primària i secundària i els seus pares i mares. Aquest és un dels objectius establerts per a aquest any del Pla Local de Prevenció de les Addicions, reunit recentment per a presentar la memòria de les accions de l'any passat.

El 2019 es van reforçar les col·laboracions entre el Pla Local de Prevenció de les Addiccions i entitats com les AMPA o l'associació juvenil 6tres9, així com la presència amb punts d'informació en espais d'oci nocturn, com les Penyes de la Festa Major o altres esdeveniments festius locals.

Els pares i mares dels joves també van ser un objectiu del Pla Local de Prevenció de les Addiccions amb l'organització de diversos tallers, com el ja clàssic de teatre, però també sobre l'ús dels mòbils i internet per part dels menors.

Aquests, com és normal, també han assistit a diversos tallers de prevenció sobre el consum abusiu d'alcohol, de cànnabis, tabaquisme, internet i d'enfortiment de la personalitat, ja sigui per part de professionals locals com de la Diputació de Barcelona o dels cossos de seguretat amb competència a Begues.

També es va desenvolupar una campanya adreçada als establiments de Begues que venen begudes alcohòliques que tenia per objectiu vetllar pel compliment de la normativa sobre vendre alcohol i tabac a menors. A més, també es va realitzar la campanya 'Veure abans de beure', especialment a través de les xarxes socials.

La mesa tècnica del Pla Local de Prevenció de les Addiccions està formada per representants dels centres escolars, el CAP, els cossos de seguretat, el Centre Terapèutic Montau, tècnics municipals i els titulars de les regidories d'Educació i Cultura, Joventut i Serveis Socials.

Darrera actualització: 25.02.2020 | 08:49