El Petit Casal acull una exposició sobre la pedra seca a Catalunya

Dimecres, 31 de gener de 2024 a les 09:00

Als baixos de l'equipament es podrà veure fins al 17 de març Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya, una mostra sobre aquesta tècnica constructiva vinculada amb el món rural que arriba a Begues de la mà del Centre d'Estudis Beguetans i de la Land Art Associació Catalunya. L'exposició s'inaugurarà dissabte a les 12 h.

Dissabte, 3 de febrer, s’inaugurarà al Punt d’Informació del Parc del Garraf, als baixos del Petit Casal, l’exposició Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 12 h. La mostra es podrà visitar tots els caps de setmana fins al 17 de març, de les 10.30 a les 14 h.

L’exposició és un muntatge del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) que arriba a Begues de la mà del Centre d’Estudis Beguetans (CEB) i de la Land Art Associació de Catalunya (LAAC).

Precisament, Joan Maria Vives Teixidor, de l’APSAT, i Víctor Mata, del CEB, seran els encarregats d’inaugurar una mostra (amb visita guiada) que compta amb el suport de l’Ajuntament de Begues i de la Diputació de Barcelona i que servirà de cloenda al projecte del CEB de recuperació de la pedra seca a Begues, desenvolupat l’any passat.

Així, a la mostra es podran veure dos murals sobre el treball en pedra seca que s’ha fet a Begues, els quals complementaran una exposició eminentment fotogràfica que ofereix una panoràmica àmplia sobre la tècnica constructiva en pedra seca, declarada patrimoni cultural immaterial per la UNESCO el 2018.

A Tota pedra fa paret es podran veure les variants constructives més habituals arreu de Catalunya, i també s’explicarà la vigència actual d’aquesta arquitectura harmònica i sostenible amb l’entorn natural, ja que ha estat majoritàriament vinculada a l’agricultura, la ramaderia i l’abastiment d’aigua.

Darrera actualització: 31.01.2024 | 09:04