El Ple Municipal acorda la creació d’un espai de memòria democràtica

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 09:00

La sessió plenària del mes d’octubre va aprovar una única moció en favor del record a les víctimes de la Guerra Civil. El gruix de la sessió es va destinar a l’apartat de precs i preguntes, que va copar bona part de les tres hores i mitja que va durar el Ple.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues, reunit en sessió ordinària aquest dimarts 26 d’octubre, va sotmetre a debat i votació dues mocions presentades pel grup municipal del PSC, de les quals una va prosperar per unanimitat.

Es tracta del text que advoca per a la restauració i dignificació del monument situat al cementiri municipal que recorda els soldats republicans morts a Begues durant la guerra civil. La moció demana la “creació a Begues d’un espai de memòria democràtica, que honori el record de totes les víctimes de la guerra, la dictadura i el feixisme”. L’acord determinat que “aquest espai podrà consistir en donar nom a un carrer o plaça, instal·lar algun tipus de monument a algun lloc rellevant del terme municipal o adoptar qualsevol altra forma que el govern proposi i el Ple aprovi”.

El text va prosperar per unanimitat, votant-hi a favor els grups municipals de Junts, ERC, PSC, C’s, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig.

La sessió també va servir per abordar els precs i preguntes que havien quedat pendents de la sessió anterior, així com d’altres de nous que diferents grups municipals de l’oposició plantejaven al govern municipal.

Aquest Ple ordinari del mes d’octubre ha estat el primer que s’ha tornat a fer de forma presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament després que el darrer any i mig, a causa de la pandèmia de la covid-19, les sessions s’hagin vingut celebrant de forma telemàtica.

El debat, votacions i intervencions es podran recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

- El text annexat de la moció correspon a la proposta d’acord prèvia a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 27.10.2021 | 16:27