El Ple Municipal aprova una moció en defensa de l'ús del català

Divendres, 31 de de desembre de 2021 a les 09:00

El document insta el consistori beguetà a desenvolupar accions de reforç de l'ús social de la llengua catalana en tots els àmbits de l'esfera pública, especialment entre el jovent, i a fomentar-ne l'aprenentatge entre les persones migrades.

La sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament de Begues, celebrada el 21 de desembre, va aprovar una moció en defensa de l'ús de la llengua catalana. La moció va ser presentada pel grup municipal de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, i a la qual també s'hi va adherir la CUP.

El text vol refermar el compromís de l'Ajuntament de Begues envers la llengua i la identitat catalana "com a elements clau per a la cohesió de la societat catalana i de la ciutat". Així, el consistori es compromet a fer present el català "en tots els àmbits de l'esfera pública".

A més, l'Ajuntament també es compromet a "desenvolupar accions de reforç en l'ús social de la llengua catalana en tota l'esfera pública del municipi", especialment entre el jovent.

Foment de l'ús social de la llengua

La moció també mostra la intenció de consolidar ofertes d'aprenentatge en català, "especialment en el procés d'acollida per a les persones migrades", i a crear una "taula de foment de l'ús social del català amb representació de les formacions polítiques per determinar mesures de govern en l'àmbit municipal".

Finalment, el text també insta el consistori a participar en un "pacte nacional que proporcioni el màxim suport social i institucional a les polítiques necessàries pel que fa a l'ús i el coneixement de la llengua catalana i que faci del català un instrument de coneixement i cohesió social".

La moció es va aprovar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i la regidora no adscrita, Marta Roig. El PSC s'hi va abstenir. El grup municipal de C's va excusar la seva presència al Ple.

- El text annexat de la moció correspon a la proposta d’acord prèvia a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 24.12.2021 | 01:36