Els grans consumidors d’aigua del poble rebran una comunicació alertant-los sobre el seu nivell de consum

Dimarts, 20 de febrer de 2024 a les 09:00

L’Ajuntament de Begues i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’han reunit per analitzar les mesures d’estalvi d’aigua impulsades en els darrers mesos al municipi i abordar estratègies per consolidar la tendència a la baixa.

Amb les dades de consum a la mà, s’han identificat els principals consumidors del municipi, tant industrials com domèstics, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els farà arribar una carta alertant-los sobre els nivells de consum realitzat, recordant-los les mesures de restricció decretades i tota la informació necessària per assolir els nivells desitjables.

Cal recordar que, en l’actual fase d’emergència en nivell 1, el consum màxim permès és l’equivalent als 200 litres d’aigua per habitant i dia, però que en aquest còmput s’inclouen els usos domèstic, industrial, públic... Per tant, no és que cada persona pugui arribar a gastar 200 litres al dia; en aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua recomana un consum per persona, en l’àmbit domèstic, no superior als 90 litres al dia.

Durant la reunió, encapçalada per l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Jordi Montaña, també es va abordar la possibilitat apuntada fa unes setmanes per l’AMB d’aplicar reduccions puntuals de pressió de l’aigua en alguns municipis i en determinades franges horàries. Aquesta possible mesura encara s’està estudiant per part dels serveis tècnics de l’AMB i d’Aigües de Barcelona.

Finalment, la reunió també va servir per plantejar qüestions a mitjà termini, com la possibilitat d’incrementar el nombre de pous d’aigües freàtiques al municipi i augmentar els usos de la depuradora de Begues per dotar-la de sistemes de tractament d’aigües regenerades.

Precisament l’AMB ha aprovat recentment una inversió de 700.000 euros per a dotar l’estació depuradora de Begues d’una nova unitat de decantació, la qual permetrà augmentar la capacitat de tractament de les aigües residuals que arriben a la planta.

Darrera actualització: 19.02.2024 | 15:21