Entren en vigor les ordenances fiscals 2023

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 09:00

Les ordenances fiscals per a aquest nou any es caracteritzen per la congelació de tots els impostos municipals i de les taxes que tenen una major incidència en les economies familiars, com les de clavegueram o la d'escombraries, entre altres.

Ja han entrat en vigor les ordenances fiscals per al 2023, les quals es caracteritzen per la congelació de tots els impostos municipals i de les principals taxes. Així, aquest any no augmenten ni l'IBI, ni la plusvàlua, ni els impostos de construcció, vehicles i activitats econòmiques. Pel que fa a les taxes, es congelen aquelles que tenen una major incidència en les economies familiars (clavegueram i escombraries) i també la de terrasses de bars i restaurants. La resta de taxes de serveis específics s'incrementen un 2,5%, en línia amb la revisió del 2021 i molt per sota a l'IPC amb què va acabar el 2022.

Com a novetat, cal destacar l'ordenança per la recàrrega de vehicles elèctrics en els punts de recàrrega municipals. Es vol fer compatible l'aposta per l'ús de les energies renovables amb la regulació del servei i l'establiment d'un preu públic. L'ordenança continua beneficiant aquells veïns i veïnes que aposten per aquest tipus de mobilitat, amb una bonificació del 75% de la taxa per a aquells vehicles inclosos en el padró de l'impost de vehicles de Begues.

Precisament, en el capítol de bonificacions, es manté la trentena de beneficis fiscals que ja contemplen les ordenances locals i se n'afegeixen de noves (vegeu quadre inferior). D'una banda, la taxa d'expedició de documents incorpora una bonificació del 100% per a les entitats de Begues i els estudiants per a usos divulgatius, acadèmics o d'interès general.

També s'amplia i millora la bonificació fiscal en la taxa de gestió de residus comercials en matèria de pràctiques ambientals. Aquells comerços o indústries que apostin per tenir segells de qualitat ambiental o certificacions de bones pràctiques energètiques o de gestió de residus, veuran reconeguda la seva aposta per la sostenibilitat amb una bonificació del 50% de la taxa municipal de residus.

Podeu consultar totes les bonificacions fiscals disponibles en aquest enllaç.

Darrera actualització: 01.01.2023 | 23:04