La xarxa de fibra òptica municipal arribarà a tots els equipaments

Dimecres, 11 de gener de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament inverteix 50.000 euros en l'ampliació de la xarxa municipal de fibra òptica d'alta velocitat, connectant els equipaments del centre del poble amb el nou Centre de Serveis La Vinya i la Zona Esportiva. Es guanyarà en qualitat i velocitat en les telecomunicacions, així com connexió wifi de major abast.

En els darrers anys, l'Ajuntament de Begues ha anat estenent una xarxa municipal de fibra òptica d'alta velocitat que connecta diferents espais públics i equipaments municipals. Ara, aquesta xarxa municipal s'amplia amb l'estesa d'un nou ramal que connectarà Cal Pere Vell amb la Residència La Vinya i l'antic ambulatori fins arribar a la Zona Esportiva i connectar el Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi, la Piscina Municipal i El Fixu.

Les obres, que compten amb un pressupost d'uns 50.000 euros, serviran per ampliar aquesta xarxa que permetrà fer més estable la comunicació entre els equipaments i no dependre únicament de les connexions per radioenllaç, sistema basat en la disposició d'antenes, amb la dependència que això suposa de la meteorologia o d'evitar els obstacles visuals per a un bon funcionament.

L'actuació permetrà disposar de connexions d'alta velocitat per a una millor prestació de serveis, així com zona wifi estable i més potent al conjunt d'equipaments esmentats, especialment a la Zona Esportiva. També permetrà millorar la xarxa informàtica i les comunicacions telefòniques municipals, així com la comunicació per a la gestió i el control de sistemes de climatització, calderes de biomassa i sistemes de seguretat.

Actualment, a Begues la xarxa de fibra òptica ja connecta equipaments com Cal Pere Vell, l'Ajuntament, la Policia Local, el Centre Cívic El Roure o la Biblioteca La Ginesta.

Darrera actualització: 10.01.2023 | 22:32