Treballs d'extensió de la fibra òptica municipal

Dilluns, 17 d'abril de 2023 a les 00:00

Les obres s'estan executant entre els carrers Sant Domènec i Nord i serviran per connectar el Centre de Serveis i Residència La Vinya i els equipaments de la Zona Esportiva Municipal.

Des de la setmana passada s'està realitzant l'ampliació de la xarxa municipal de fibra òptica per connectar el Centre de Serveis i Residència La Vinya i el conjunt d'equipaments de la Zona Esportiva Municipal.

L'actuació es porta a terme amb l'obertura de rases petites que es van tancant a mesura que es completa l'extensió de la xarxa de fibra òptica, de manera que l'afectació al trànsit sigui la menor possible.

Els treballs s'estan executant al costat oest del carrer Jaume Petit, entre els carrers Sant Domènec i Nord, i a la banda sud del carrer Nord, des del carrer Jaume Petit fins al carrer Santa Eulàlia.

Des de l'11 d'abril no es pot aparcar en els trams afectats per les obres, tot i que les afectacions en la calçada, les voreres i l'estacionament es va restablint a mesura que els treballs es van completant.

Extensió de la xarxa de la Generalitat

Per altra banda, properament començarà una nova fase dels treballs d'extensió de la xarxa de fibra òptica que la Generalitat de Catalunya ja va fer entre Gavà i Begues, a través de la carretera BV2041, ara fa un parell d'anys. Ara, la xarxa s'estendrà cap a Olesa, a través de la variant i de la BV2411. Alhora, també es connectarà el ramal principal amb altres ramals secundaris que faran arribar el cablejat fins els barris de fora del nucli urbà de Begues.

Els treballs s'emmarquen en el programa de reforç de la xarxa de telecomunicacions digitals que la Generalitat està desplegant a tot Catalunya.

La primera fase dels treballs, a la variant des de la rotonda de Cal Vidu fins la de l'Institut, començarà en les properes setmanes i no és previst que comporti restriccions remarcables en el trànsit perquè s'actua principal en el voral i amb rases d'amplada petita. Sí que es podrà produir una reducció de l'ample de calçada, fet pel qual es pregarà seguir les indicacions de la senyalització que s'instal·larà i dels operaris que executaran els treballs.

Darrera actualització: 16.04.2023 | 23:36