L’Ajuntament de Begues estalviarà fins a 40.000 € anuals de la seva despesa energètica

Dilluns, 20 de juny de 2016 a les 00:00

A més de promoure l’estalvi a la factura elèctrica, el consistori s’ha associat a la cooperativa Som Energia per proveir-se d’energia verda

En el marc de les actuacions desenvolupades per l’Ajuntament de Begues per tal de reduir el seu consum d’energia i col·laborar així en la lluita contra el canvi climàtic, aquest ha començat a aplicar les recomanacions d’una auditoria al respecte realitzada a través de la Diputació de Barcelona. Aquest estudi proposava l’optimització de la potència de la que es disposa als 66 punts de subministrament que es distribueixen entre equipaments i enllumenat públic. Amb un canvi en la potència dels 15 edificis municipals existents s’espera aconseguir un estalvi anual que se situaria entre els 35.000 i els 40.000 €. Les primeres dades recollides en l’inici d’aquest procés exposen que el passat mes de maig l’estalvi aconseguit ja va arribar a prop dels 1.600 €.
Paral·lelament a aquesta reducció del consum, també es treballa en l’origen de l’energia que es fa servir. Per aquest motiu l’Ajuntament de Begues s’ha associat a la cooperativa sense ànim de lucre Som Energia dedicada a proporcionar energia verda, energia provinent de fonts naturals inesgotables. En un primer moment s’ha realitzat la contractació de 103.000 kWh anuals destinats a donar servei a l’escola Sant Cristòfor. Aquest fet suposarà un estalvi de 34 tones de CO2 i 65 grams de residus radioactius a l’any. El consistori, que és el primer del Baix Llobregat que treballa amb aquesta entitat,  tindrà d’aquesta manera també a la seva disposició diferents eines que la cooperativa ofereix per a continuar treballant en la reducció del consum energètic a la vila.

 

Darrera actualització: 23.11.2017 | 19:31