L'Ajuntament, operatiu malgrat el confinament

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 09:00

Tot i les mesures preventives per evitar l'expansió de la covid-19, l'administració municipal continua funcionant. Només els serveis essencials es presten de forma presencial, mentre que la resta de serveis bàsics i d'atenció ciutadana s'ofereixen telemàticament.

Malgrat el confinament obligat per evitar la propagació del coronavirus, l'Ajuntament de Begues està funcionant gràcies, en bona part, als serveis d'administració electrònica que es van començar a implantar ara fa uns anys, així com a la inversió realitzada durant els darrers anys en tecnologies de la comunicació, equips informàtics portàtils, servidors i connectivitat.

En aquests moments, hi ha més d'una trentena de treballadors i treballadores municipals realitzant les seves tasques des de casa, assegurant personal laboral, tècnic, administratiu i de serveis en àrees i departaments com la Secretaria municipal, Intervenció, Hisenda, Recursos Humans, Serveis Territorials, Urbanisme, Serveis Socials, Comunicació o els serveis tècnics de Gent Gran, Joventut, Cultura, Medi Ambient o Educació, entre d'altres. Tot plegat gràcies a un important esforç aquest dies del personal del Departament de Sistemes Informàtics i Tecnologia de l'Ajuntament.

El registre general d'entrada de l'administració, així com l'atenció ciutadana, es mantenen actius des de l'OAC, que atén per telèfon i per correu electrònic de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h. A més, es pot operar telemàticament a qualsevol hora a través del Portal de Tràmits del web municipal.

El servei presencial es manté a la Policia Local, amb torns separats de personal, i en el servei de guàrdia de la brigada municipal. També opera de forma presencial, extremant les mesures de seguretat i prevenció, el servei de recollida i gestió de residus, així com un tècnic diari de guàrdia en dependències municipals per a la coordinació de les empreses de serveis. 

L'equip de govern municipal també es troba plenament operatiu i connectat, havent incorporat a les seves rutines de treball reunions diàries per videoconferència, a més del Consell de Govern setmanal per via telemàtica i de sessions politico-tècniques també en format de videoconferència.

Darrera actualització: 24.03.2020 | 18:30