L'Ajuntament promourà la construcció de 33 habitatges públics al centre de Begues

Dijous, 7 de febrer de 2019 a les 09:15

El Ple Municipal d'aquest dimecres ha donat llum verda a la proposta de l'equip de govern per a iniciar els primers tràmits urbanístics que permetran desenvolupar aquesta promoció entre l'Escorxador i el Camí Ral. El projecte inclou també una gran zona verda d'ús públic.

Des de principis del present mandat, el govern municipal treballa en el desenvolupament d'un projecte que permeti dotar Begues d'una nova promoció d'habitatge públic al servei del conjunt de la ciutadania, i especialment dels més joves. El projecte que es presenta es desenvoluparà en la parcel·la que forma la cantonada de l'avinguda Sitges amb el Camí Ral, entre l'Escorxador i l'aparcament de l'antic Goula. Es tracta d'una superfície total de 10.482 metres quadrats, amb un sostre edificable màxim de 2.315 metres quadrats, adjacents al conjunt d'habitatges que ja existeixen en aquesta cantonada. La promoció d'habitatge públic contempla la construcció inicial de 33 pisos i una zona verda de més de 2.000 metres quadrats.  

Amb aquest objectiu, s'ha dut a aprovació inicial per part del Ple la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal i els conseqüents convenis urbanístics, després de gairebé tres anys de desenvolupament tècnic i de negociació amb els propietaris de la part dels terrenys que no són de titularitat municipal. La modificació i tota la documentació del projecte es posaran ara a exposició pública a efectes de consulta, esmenes o al·legacions. 

L’objectiu del projecte és poder desenvolupar fórmules d’implantació d’habitatge públic que s’ajusti al nivell de rendes dels col·lectius amb més dificultats, com els joves, tercera edat i emergència social. Aquesta promoció oferirà habitatge de qualitat, a preu públic i on la promoció del lloguer especialment per als més joves sigui prioritari, en una ubicació de primer nivell: el centre del poble. A més, la zona verda d'ús públic permetrà connectar el Camí Ral amb l'Escorxador, tot posant en valor aquest equipament. 

Darrera actualització: 06.02.2019 | 11:39