El Ple aprova el conveni amb l'INCASÒL per a la construcció de la promoció d'habitatge de l'Escorxador

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 09:00

El Ple celebrat ahir va aprovar dos punts importants en matèria d'habitatge de protecció pública a Begues: el conveni amb l'Institut Català del Sòl per a la construcció d'un màxim de 39 habitatges de lloguer a l'Escorxador i la licitació del dret de superfície del solar annex al Centre Cívic El Roure per aixecar-hi 16 habitatges públics.

El Ple de l'Ajuntament de Begues ha donat llum verda al conveni amb l'INCASÒL i l'Agència d'Habitatge de Catalunya per tirar endavant la construcció d'habitatge de protecció oficial a la zona de l'Escorxador. Amb l'aprovació del conveni, la voluntat del govern municipal és la de signar l'acord abans aquesta primavera i així posar en mans de l'Institut Català del Sòl la construcció d'un màxim de 39 pisos de protecció oficial destinats a lloguer, especialment per a joves.

El projecte, que arrenca de finals de l'anterior mandat municipal, ha hagut de superar els nombrosos tràmits administratius, urbanístics i legals previs a la construcció en si, a més de l'alentiment dels processos viscut durant la pandèmia de la covid. L'acord amb l'INCASÒL s'assolí després de l'estiu passat, però va quedar encallat a causa del canvi polític al capdavant de la Conselleria de Territori de la Generalitat i la consegüent revisió dels termes del conveni.

Ara, un cop assolit aquest acord, la seva aprovació permetrà el desenvolupament de la promoció. La intervenció també permetrà guanyar una zona verda de més de 2.000 metres quadrats.

El conveni va prosperar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, C's i la regidora no adscrita, Marta Roig. S'hi va abstenir BECP.

Aprovada la licitació del dret de superfície per construir 16 habitatges al solar de la Parellada

Com ja es va informar anteriorment, l'Ajuntament de Begues projecta una nova promoció d'habitatge de protecció pública a la parcel·la annexa al Centre Cívic El Roure. El Ple d'ahir dimarts també va aprovar la convocatòria del concurs públic per a la cessió de dret de superfície d'aquest solar per a què, qui en resulti adjudicatari, executi la construcció de la promoció.

Concretament, en aquest terreny de gairebé 1.500 metres quadrats es preveu aixecar 16 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. L'empresa adjudicatària que executi l'obra també gestionarà els habitatges, tot i que les bases i condicions d'accés seran marcades per l'Ajuntament de Begues. El termini per a tenir construïda la promoció, segons marca el plec de condicions, serà de 24 mesos un cop l'Ajuntament atorgui la llicència d'obres.

Aquest punt, com l'anterior, va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, C's i la regidora no adscrita, Marta Roig. S'hi va abstenir BECP. La CUP va excusar la seva presència al Ple.

El debat generat durant la sessió es podrà recuperar de forma íntegra en la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 01.03.2023 | 16:39