El solar annex al Centre Cívic es destinarà a una nova promoció d'habitatge públic de lloguer

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament traurà a licitació pública el dret de superfície de la parcel·la que ara es fa servir com a aparcament i on es projecta aixecar setze habitatges de protecció oficial en règim de lloguer.

L'Ajuntament de Begues té previst treure a licitació pública el dret de superfície, per un termini de 75 anys, de la parcel·la que actualment s'usa com a aparcament del Centre Cívic El Roure. Es tracta d'un solar de 1.467,50 metres quadrats qualificats de sòl residencial i on es projecta aixecar 16 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer.

L'empresa que en resulti adjudicatària haurà d'executar l'obra i, posteriorment, gestionar els habitatges públics. Amb tot, l'Ajuntament redactarà i regularà les condicions i bases d'adjudicació dels habitatges. El consistori ha redactat el plec de condicions que haurà de ser aprovat pel Ple Municipal abans d'obrir el procés de licitació.

Per compensar la pèrdua d'aparcament que suposarà l'operació, s'ha elaborat un estudi de mobilitat que preveu recuperar el mateix nombre de places a la zona.

Negociacions amb promotors privats i entitats socials

Durant els darrers dos anys l'Ajuntament ha gestionat el procés administratiu, tècnic i econòmic d'aquest projecte, així com l'avantprojecte dels habitatges. També s'han produït nombroses negociacions, tant amb promotors privats com amb entitats socials.

Cal tenir en compte que aquesta parcel·la forma part d'una finca més gran que és de propietat privada. Això comporta la construcció d'elements comuns entre els habitatges d'ambdues parcel·les. Aquest fet, sumat a la baixa densitat de construcció, ha provocat fins ara un interès baix per part dels promotors per invertir en habitatge públic a Begues. Fins i tot les fundacions d'habitatge públic s'hi han mostrat reticents perquè no disposen de capital propi ni de subvencions per assumir l'elevat cost de la construcció.

Amb la reactivació del sector de la construcció i les darreres reunions mantingudes amb diferents promotors, l'Ajuntament confia que el projecte de construcció dels habitatges sigui una realitat a curt termini.

Desencallada la promoció a l'Escorxador

Per altra banda, després de tots els tràmits urbanístics, tècnics i administratius per a la construcció de la promoció d'habitatge a l'Escorxador, el darrer pas abans de l'inici d'obres era la signatura del conveni de construcció acordat amb l'anterior equip directiu de l'INCASÒL, prevista per a finals de l'any passat.

El canvi polític al capdavant de la conselleria de Territori ha fet endarrerir uns mesos aquesta signatura, ja que ha calgut una revisió dels termes de l'acord amb el nou equip. Superada aquesta negociació, el govern municipal espera sotmetre properament el conveni a aprovació del Ple Municipal i poder-lo signar abans de la primavera.

Darrera actualització: 09.02.2023 | 19:51