L'Ajuntament renova els punts de recàrrega de vehicles elèctrics i en regula el seu ús

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 09:00

Ja han començat els treballs de renovació dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics que hi ha a Begues. La nova infraestructura serà més potent i ràpida, amb la intenció de fomentar encara més la mobilitat sostenible al municipi. En paral·lel, el Ple Municipal celebrat aquest dimarts ha aprovat la modificació de l'Ordenança Municipal de Circulació per la qual, entre altres aspectes, es regula l'ús d'aquestes instal·lacions.

L’Ajuntament de Begues manté la seva aposta per un model de mobilitat sostenible. Fruit d'aquest compromís, ja han començat els treballs d'ampliació de potència dels punts municipals de recàrrega per a vehicles elèctrics. Actualment, a Begues hi ha tres carregadors d’aquesta mena: dos a la plaça de l’Ajuntament i un a la plaça de l’Ateneu. Fins ara, tots tres tenien una potència de 3 kW i estaven disponibles amb limitació horària. A més, fins ara no hi havia encara un marc normatiu que regulés el seu ús.

Amb els treballs que ja han començat a executar-se, s'ampliarà la potència dels carregadors, de manera que a la plaça de l’Ajuntament n’hi haurà un de doble càrrega ràpida de 50 kW, mentre que el de la plaça de l’Ateneu passarà a ser d’11 kW de potència. Aquest fet reduirà substancialment el temps de càrrega dels vehicles.

La millora dels carregadors elèctrics es complementarà amb la instal·lació d'una electrolinera projectada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i prevista per a l'any 2023, així com el projecte d'instal·lació al municipi d'una fotolinera (un espai de càrrega alimentat amb plaques fotovoltaiques).

A més, es mantenen les bonificacions en l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica: un 75% per als vehicles elèctrics, el màxim legal, mentre que en el cas dels híbrids, la bonificació és del 60%, i per als no contaminants (aquells que no superin els 20 gr/CO₂ emesos per quilòmetre), del 40%.

Regulació de l'ús dels carregadors

En paral·lel, el Ple Municipal celebrat aquest dimarts, 28 de juny, ha aprovat inicialment una modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació per la qual es regularà l’ús d'aquests carregadors municipals. L’ús dels carregadors es manté gratuït com a mesura d'impuls al vehicle elèctric i funcionarà mitjançant una targeta específica de la persona usuària. Amb la modificació de l’Ordenança de Circulació, a més, es limitarà el temps màxim de permanència en la zona de càrrega, que serà de dues hores.

En el cas que se superi aquest temps de permanència, es podrà sancionar el vehicle que romangui ocupant la plaça, amb l'objectiu de poder facilitar la rotació del servei. Una altra de les novetats de la modificació de l’Ordenança de Circulació és que només es podrà carregar el vehicle elèctric un cop al dia.

L'aprovació de la modificació de l'ordenança es va aprovar amb els vots a favor de JxCAT, PSC, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. S'hi va abstenir el grup municipal d'ERC.

El debat i argumentació política al voltant d'aquest punt es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 28.06.2022 | 21:12